zima | foto: MAFRA

V nížinách mlhy, na horách slunečno. Na konci týdne se mírně oteplí

  • 1
Sníh, který přes víkend na mnoha místech v České republice napadl, rychle roztál. V pondělí se mohou objevovat sněhové přeháňky, v nížinách pak déšť se sněhem. Zbytek týdne se sněhu příliš nedočkáme. Ráno nás může čekat mlha, přes den bude v týdnu spíše jasno až polojasno. Teploty na začátku týdne nepřesáhne dva stupně nad nulou, ve čtvrtek a pátek se oteplí.

Sobotní sníh v Česku neměl dlouhého trvání. Během týdne se budou teploty pohybovat kolem nuly, na konci týdne se teplota vyšplhá na pět stupňů. „V příštích dnech už bude sněžení nebo mrholení velmi málo. Bude se tvořit nízká oblačnost a mlhy, po jejich rozpuštění bude svítit slunce. Nejvíc ho bude na horách,“ uvádí meteoroložka Marie Odstrčilová.

Více na Počasí iDNES.cz

V pondělí bude zataženo až oblačno, večer se může tvořit náledí. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi -1 až +3 °C, na horách to můžou být až tři stupně pod nulou. V úterý se po ránu mohou objevit mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -3 až +1 °C, v noci může teplota dosáhnout až -9 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, během dne od severozápadu až oblačno a ojediněle se může objevit slabé sněžení. Nejnižší noční teploty se pohybují mezi -8 až -12 °C, přes den se teplota bude pohybovat od mínus dvou stupňů do dvou stupňů nad nulou., 

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno s možností slabého sněžení nebo mrznoucího mrholení. Přes den se bude teplota pohybovat mezi nulou a pěti stupni Celsia. 

Rok 2021 byl druhý nejstudenější za poslední dekádu, srážkově byl průměrný

V pátek už bude oblačno až zataženo, může se objevit déšť, na severu a severovýchodě i sněžení. Maximální denní teplota by neměla přesáhnout pět stupňů.

O víkendu bude převážně oblačno s možným výskytem deště nebo deště se sněhem. „Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C,“ uvádí Odstrčilová.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video