(ilustrační snímek) | foto: MAFRA

Na víkend se zatáhne a ochladí, teploty nepřesáhnou 15 stupňů

  • 9
Po slunečných dnech s nadprůměrnými teplotami přinese konec pracovního týdne mírné ochlazení. Přes Česko přejde studená fronta, zatáhne se a místy se objeví i dešťové přeháňky. Teploty během víkendu nepřesáhnou 15 stupňů Celsia. V noci mohou při zmenšené oblačnosti klesat slabě pod nulu.

„Začátek víkendu přinese přechod zvlněné studené fronty a tlakové níže přes naše území. S ní přijde slabé ochlazení a místy přechodně déšť. Už během víkendu bude ale srážek ubývat a příští týden se na obloze objeví i slunce a pršet pravděpodobně příliš nebude,“ řekl meteorolog Martin Tomáš z ČHMÚ

Ve čtvrtek bude během dne jasno až polojasno, místy přechodně až oblačno. Na Moravě se mohou odpoledne a večer ojediněle objevit přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na 15 až 19 stupňů Celsia, v Čechách místy až 21 stupňů. V 1 000 metrech na horách bude kolem 11 stupňů, na Šumavě až 15 stupňů.

V noci na pátek bude převážně polojasno, v jihozápadní polovině území bude během noci přibývat oblačnost a k ránu se může ojediněle objevit déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 stupňů Celsia, v západní polovině Čech místy až na 4 stupně .

V pátek bude během dne polojasno až oblačno, od jihu až zataženo. V jižní polovině území se postupně místy objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni Celsia.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Postupně od jihozápadu bude srážek a oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 stupně Celsia. Přes den pak teploty v maximech vyšplhají na 11 až 15 stupňů.

Jaké bude jaro? Po květnu se očekávají nadprůměrné teploty, řekl meteorolog

V neděli bude většinou oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 5 a 1 stupněm Celsia. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 11 až 15 stupňů, na jihovýchodě až k 17 stupňům. 

V pondělí bude oblačno, přechodně až polojasno. Ojediněle se nad naším územím mohou tvořit přeháňky. Nejnižší noční teploty budou od 6 až ke 2 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Většinou bude oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 6 až k 1 stupni Celsia, při zmenšené oblačnosti až -1 stupně. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 10 až 15 stupňů.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video