ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Léto ještě nekončí, o víkendu se do Česka vrátí tropické třicítky

  • 71
Česko si v závěru prázdnin užije ještě tropických teplot. Podle předpovědi bude o víkendu až 32 stupňů Celsia, doprovodí je ale polojasná obloha a místy přeháňky nebo bouřky. Velmi teplé počasí očekávejme i v příštím týdnu.

„O víkendu bude přeháněk i bouřek poněkud přibývat. V první polovině příštího týdne zůstanou teploty beze změny a přeháněk a bouřek začne pozvolna ubývat,“ uvedl meteorolog z Českého hydrometeorologického ústavu  (ČHMÚ) Pavel Šimandl.

Ve čtvrtek bude polojasno až skoro jasno, na jihovýchodě a východě, a zpočátku i na jihu území, převážně oblačno s možností ojedinělé přeháňky. Ráno se bude výjimečně vyskytovat mlha nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 21 až 25 °C, v 1 000 m na horách kolem 17 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách ráno vítr slabý.

V noci na pátek bude jasno nebo skoro jasno, během noci ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, zejména v Čechách. Nejnižší teploty 12 až 8 °C, na východě kolem 14 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, na východě mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V pátek přes den předpokládáme jasno až polojasno, později na jihu až oblačno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, zejména v Čechách. Nejvyšší teploty 24 až 28 °C. Slabý, přes den mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý, přes den postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý, přes den mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video