ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Tropické třicítky vydrží i v dalších dnech, ve čtvrtek přijdou silné bouřky

  • 80
Léto do Česka dorazilo s plnou razancí. Meteorologové očekávají i tento týden slunečné počasí, kdy teploty vystoupají často i přes tropickou třicítku. V úterý a ve středu se můžou sice objevit na některých místech bouřky, ale ochladí se jen slabě. Teploty se udrží stále přes letních 23 °C.

„Velmi teplé a převážně slunečné počasí vydrží nejméně do středy, přeháňky a bouřky se objeví v úterý jen na horách a na západě Čech, ve středu naopak na východě republiky,“ uvedla meteoroložka Jana Hujslová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Pondělí bude slunečný den s jasnou nebo skoro jasnou oblohou. Teploty vystoupí na 26 až 30 °C.

V noci na úterý vydrží jasno nebo skoro jasno, na západě Čech většinou polojasno. Nejnižší teploty 15 až 11 °C.

V úterý přes den očekáváme jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Na západě Čech místy přeháňky nebo bouřky, jinde srážky jen ojediněle a zejména na horách. Nejvyšší teploty 27 až 31 °C.

Česko zažilo nejstudenější nástup května od začátku tisíciletí

Ve středu meteorologové předpovídají jasno až polojasno, odpoledne ojediněle, na východě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, v Čechách až 32 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na západě kolem 24 °C.

Pátek přinese oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na východě zpočátku bouřky. Během dne od západu ubývání srážek a také oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: V sobotu převážně oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. V dalších dnech polojasno a jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C, v závěru 24 až 28 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video