Záhadné plavidlo na Baťově kanále, o kterém policisté netuší, k čemu slouží a

Záhadné plavidlo na Baťově kanále, o kterém policisté netuší, k čemu slouží a komu patří. (16. listopadu 2011) | foto: Policie ČR

Po Baťově kanálu plula neznámá bouda. Nikdo neví, komu patří

  • 34
Už takřka dva měsíce trvá záhada neznámého plavidla na Baťově kanálu. Nikdo netuší, komu bouda patří a k čemu vlastně sloužila. Policie se proto obrátila na veřejnost, aby jim v rozluštění kuriózního případu pomohla.

Plavidlo našli pracovníci Státní plavební správy nad plavební komorou Baťova kanálu v Babicích na Uherskohraďišťsku. "Nebylo nijak ukotveno a není na něm žádné označení nebo jakékoliv informace k majiteli," řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Dřevěnou boudu s kovovou konstrukcí drží na hladině zelené plováky. "Jenže ani nám, ani lidem z plavební správy se nepodařilo zjistit, komu neobvyklé plavidlo patří. Nevíme ani, k čemu by mohlo sloužit," řekl Mergental.

Poslední nadějí tak zůstává, že policistům pomůže člověk, který k opuštěné loďce bude něco vědět. "Kdokoliv by měl jakékoliv svědectví k plavidlu, ať se ozve na linku 158 nebo na plavební správu," konstatoval mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video