Policisté na dálnici D5 - Policisté na plzeňské dálnici D5 kontrolují motorkáře mířící na sraz do Prahy. Dopravní policii asistuje i zásahová jednotka. (24. června 2005) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Pekelní andělé už zaměstnali celníky

  • 140
Do Česka se sjíždějí stovky motorkářů, členů gangu Pekelní andělé. Míří na sraz do Prahy. Přes přechody v jižních a západních Čechách jich projelo přes 200. Přes dvacet lidí policie do země nepustila. Severočeští celníci radí odložit cesty do Německa.

Jedenácti členům gangu Hells Angels MC se do České republiky nepodařilo dostat přes přechody v jižních Čechách. "Neměli v pořádku doklady. Kontrolujeme, jestli nepřevážejí zbraně nebo omamné látky," popsala mluvčí jihočeské cizinecké policie Anna Stloukalová.

Motorkáři z různých zemí například Švýcarska, Německa, Francie a Ameriky podle ní projíždějí ve skupinkách od rána přechody z Rakouska, v Dolním Dvořišti, Studánkách a Přední Výtoni.

Na provozu se jejich příjezd zatím nepodepsal, policie odbavuje vozidla plynule a motorkáře vždy zavede na jiný odstavný pruh.

Asi 140 motorkářů přejelo hranice do Česka v západních Čechách. Jedenáct jich policie do země nepustila.

Podle mluvčího západočeské policie Jiřího Soukupa většinou měli motorky ve špatném technickém stavu nebo neměli řidičské průkazy. Nejčastěji využívali přechod Rozvadov.

Odložte cestu, nabádá policie na severu Čech
Severočeská cizinecká a pohraniční policie posílila kvůli motorkářům všechny hlídky a kontroly. "Čekací doby se mohou prodloužit i na několik hodin, kdo může, ať raději cestu za hranice odloží," vyzvala mluvčí severočeské cizinecké a pohraniční policie Eva Hauková.

Hustý provoz na přechodu Cínovec na Teplicku je zejména na příjezdu do České republiky, kde řidiči musí počítat s delšími čekacími dobami. Na výjezdu odbavují policisté řidiče do 15 minut, uvedla mluvčí.

Na 30 motorkářů severočeští celníci přes hranici nepustili. Měli zbraní, někteří omamné látky. Důvodem pro zákaz vstupu byl i špatný technický stav motocyklu.

Desítky motorkářů již přes severočeské hranice projely. Na cestě do Prahy, kde mají na koupališti Džbán sraz, je mohou ještě zastavit policejní hlídky.

Policisté kontrolují řidiče na hlavní trase z Teplic a Ústí nad Labem do Prahy i na vedlejších komunikacích.

Důkladné prohlídky budou na hranicích pokračovat i v sobotu. Z Berlína a Drážďan má přes sever Čech přejet až 400 členů gangu. Policisté kontrolují i zavazadla. Na místě jsou psi vycvičení na pátrání po drogách.

Účastníky akce kontroluje policie i na místě srazu v Praze. Pekelných andělů se tam má sjet kolem tisícovky.

Podle informací ČTK má policie příkaz přejezd hranic Pekelným andělům znemožnit. Policisté posílili podle Haukové hlídky na všech hraničních přechodech.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video