Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Kalousová: Ženy se musí prát se stereotypy, mnohdy kvůli nim zazdí kariéru

Pavlína Kalousová založila platformu Byznys pro společnost, jejímž cílem bylo nastolit ve firmách témata, která mohou být užitečná nejen pro společnost a planetu, ale i pro podnikání samotné. Stála u zrodu dárcovských DMS. Nyní pracuje ve vedení Plzeňského Prazdroje a vychovává malou dceru. „Být úspěšnou ženou a matkou zároveň jde, záleží ale na podmínkách, které ženám firmy nastaví,“ prozradila.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

První krok k tomu, aby složení vedení firem určovala nějaká neziskovka. Časem bude každý ředitel povinně LGBT černoška.

0 0
možnosti
JN

"Psychologicky je totiž pro lidi mnohem přijatelnější poslat smsku a zaplatit jí z kreditu nebo z paušálu na konci měsíce." Může mi paní vynálezkyně DMS Kalousová vysvětlit, jak lze uhradit dárcovské SMS z měsíčního paušálu?

1 0
možnosti
DN

Tu akriéru "zazdí" kvůli těm "moderně kritizovaným" stereotypům nebo kvůli tomu, že se prostě cítí především jako matky a teprve potom až jako managerky nebo jiné "businessmanky".. ? ? ?

2 1
možnosti
MZ

Vážená aktivisko, ve zdravé firmě jsou na prvním místě vždy schopnosti. Tento novodobý komunismus-svinstvo rozlézající se už nejen po Evropě si strčte za klobouk.

4 0
možnosti

Menší počet žen ve vedoucích funkcích či v politice není dán ani tak "těmi zlými muži, co je mezi sebe nechtějí pustit" (i když částečně taky), ale především tím, že řada žen vidí děti a rodinu prostě jako důležitější věc než zaměstnání či nějaké kariéra. A to není jen má osobní zkušenost, ale vidím takových případů kolem sebe spousty a většinou jde spíš o ženy s vyšším vzděláním.

7 0
možnosti
RK

Jako, ze vetsina zen jsou rozumne bytosti, ktere vidi, ze nejsou nejdulezitejsi penize a kariera? To dnesnim aktivistkam asi nevysvetlite. Protoze to je holt "stereotyp".

1 0
možnosti
PB

Tak já četl jen polovinu toho sáhodlouhého článku a dozvěděl jsem se, že těmi údajně škodlivými stereotypy trpí ženy, vedení firem kariéru žen vítá a vytváří jim k tomu dobré podmínky.

Spolu s nadpisem to pak vypadá, že různé feministky bojují jen proti jiným ženám.

5 0
možnosti
Foto

Žena by měla mít alespoň dvě děti, jinak se její geny dostatečně nerozmnoží. Inspirativní čeny většinou nemají děti, nebo mají jenom jedno a tím přispívají k vymírání populace.

3 3
možnosti
PN

Populace ne. Jen se nerozmnoží její geny - tedy slepá evoluční větev. Geny jiných žen se ale rozmnožují o to více, takže momentálně to na vymření lidstva nevypadá.

2 0
možnosti
PT

Ještě že to tak příroda zařídila, že tyhle co se chtějí "prát se stereotypy" příroda vyřazuje vytrvale ze svého genetického fondu, s jedním potomkem, se geny téhle bojovnice holt neudrží. Pro matku přírodu je žena důležitá jako matka dětí a muž jako otec, který se o matku a děti bude starat, zajistí jim životní potřeby a bezpečnost, to nejsou stereotypy, to jsou přírodní zákonitosti, bez kterých to nemůže fungovat.

Jsem zvědavý až nějaký "bojovník" se "stereotypy" začne "bojovat" se "stereotypem" že děti si mají hrát a chodit do školy a staří kteří už nemohou pracovat mají odpočívat a v klidu dožít. Rv

10 4
možnosti
KK

Bohužel valná většina mužů se není schopna o rodinu postarat a plně jí zajistit životní potřeby. Ukazuje se, že to takto funguje špatně a proto jsou třeba změny ať se to Vám starému šovinistovi líbí, nebo nelíbí. Průměrná mzda v ČR je cca 35 tisíc a této mzdy a vyšší dosahuje necelá třetina lidí v produktivním věku, z toho nějaké procento jí dosáhují i ženy. Tedy na většinu populace zbývá, že vydělají cca usmrkaných 25 tisíc čistého i méně. Takže zajistit rodině potřeby zvládá tak možná 10% mužů. Ostatní si na zabezpečovatele rodin pouze trapně hrají a neustále se tím ohání, byť to v zásadě nezvládají. A pokud si na ty zabezpečovatele rodin jakože hrají, pak by svůj příjem měli brát jako příjem rodiny a ne, tak jak se často stává se ohánět tím, že jsou to jejich peníze.

2 6
možnosti
ZH

Pěkný článek.

Pravda je, že ženy to nemají vůbec jednoduché a do vyších pozic se těžko dostáváji, nejen kvůli mateřství, ale i proto, že je muži mezi sebe neradi poušťí.

Já si svoji kariéru budovala před dětmi a naštěstí i po dětech. Po dětech se mi kariéra vysoké pozice naskytnula ne v ČR, ale v USA. V ČR by mě muži mezi sebe nepustili, zkoušela jsem to již před dětmi.

Myslím, že mám štěstí hlavně na dobu již vysoké úrovně a dostupnosti počítačů a internetového připojení. Bez toho by to nešlo.

Nyní je jedno, jestli sedíte u PC v kanceláři, nebo v “domácí” kanceláři.

Musím zůstávat ještě doma kvůli dětem, které se vrací že školy dříve, než by mi skončila pracovní doba. Dalším důvodem bylo, že mě v práci potřebovali. Vytvořili mi podmínky pro práci z domova a do kanceláře jezdím pouze na porady, či návštěvy se zákazníky 2-3x do měsíce.

Jsem nad míru spokojená.

Nejsem vystresovaná a uhoněná, že nestíhám všechny povinnosti kolem zabezpečení dětí. Mám splněných plných osm pracovních hodin, kdy jsou děti ve škole. Případné přesčasy nejsou problém, vždyť děti mám pod dozorem.

Musím podotknout, že od té doby, co pracuji z domu jsem nebyla nemocná.

Z domu pracuji víc, než bych pracovala v kanceláři. Nikdo mě neruší, vím, že si práce z domu musím vážit, že musí být vidět výsledky, ale s ušetřeným časem na dojíždění není problém pracovat i na 120%.

Mí šéfové mají také děti, jejich manželky moc do práce nechodí, aby se mohly postarat i o rodinu, takže jsem jim vděčná za rozumný náhled na ženu a její potřeby ohledně starosti o rodinu s dětmi. Přála bych všem ženám, aby se jim podařilo skloubit zaměstnání s péčí o děti. Vše většinou záleží na mužích, jejich vedoucích, jestli jim to umožní. Pánové věřte mi, že pokud žena chce pracovat, tak vám práci udělá i z domu, poku to jde, a ještě líp, protože vám za to bude vděčná.

4 6
možnosti
ZH

Šéfové, myslím tím majitele firmy.

0 0
možnosti
IB

I88g85o52r 36B36r59t31k62o

4. 9. 2020 23:37

Nejako sa tie vyrovnane moznosti merat musia. Avsak by som cisla nepredpisoval. Na univerzite cisla boli, a aj tak nas tam chodilo 180 chalanov a iba 4 zeny. A to nebol problem s moznostami ale o zaujme.

5 0
možnosti
AJ

Velmi dobrý point.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!