Diskuze

Medvídek, který nikdy nepřiletí. Praha o pandy usilovala marně

Kdo může za to, že Česko nebude mít pandu ve výběhu? Prezident se pře s ředitelem Zoo Praha. Podle Miroslava Bobka Miloš Zeman o pandu v Číně nepožádal. Prezident následně reagoval, že „tu není od toho, aby jednal o zvířatech, ale o lidech“. Příběh černobílého medvídka tak jde do neslavného finále.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Jestli jsem článek dobře pochopil, tak kdyby jsme pandu dostali, tak je to špatně, protože podlézáme Číně. Na druhou stranu, když ji nedostanem, tak se prezident málo snažil. Není to jednoduché vyhovět všem :-/

0 1
možnosti

Je lepší říct, že vůbec nepožádal, než přiznat, že ani tohle nedokázal Zeman vyjednat. Házet to na ředitele ZOO Praha je nesmysl. Smlouvu o půjčení pandy totiž podepisuje osobně čínský prezident jako výraz přízně vůči té které zemi, jinak pandu není možné dostat, říká se tomu přímo „pandí diplomacie“. Jenže Zeman nezvládá ani to o čem hodně mluví - ekonomickou diplomacii. Česko se díky němu "prodává" moc pod cenou. Když se něco "prodává" takhle ve slevě, tak to asi nestojí za víc. Ekonomickou diplomacii dělají i jiní, ale s reálnými výsledy. Od Zemana tohle čekat nemůžeme. Ostatně kdo zná čínskou mentalitu, tak ví, že oni si podbízivosti necení a dokonce jí opovrhují, ale pragmaticky jí ke svému užitku využijí.

2 0
možnosti
MV

A nešlo by, až se chytí ten valašský medvídek, natřít ho napůl nabílo?

0 0
možnosti
JV

Útoky východních despocií na vyspělé západní civilizační hodnoty jsou stále záludnější. V Londýně útočí Máša a medvěd, správnou východo-západní orientaci Pražáků měla ze Zoo rozkládat panda. Naštěstí ideová ostražitost svazáků všeho typu neutuchá a začíná se blížit dobám, kdy se předchůdcům těch dnešních podařilo zarazit amerického brouka.

0 1
možnosti
PJ

P68e68t81r 73J67e35ž49e27k

1. 12. 2018 15:48

Ať se to čínskému prezidentovi líbí, nebo ne, Panda se do ČR stejně dostane. Přiveze ji sem její kamarád Krteček, který je momentálně v Číně oblíbený. My jim Krtečka, oni nám Pandu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Za takovýchto podmínek, ať si Číňané strčí pandu do....:-)

4 0
možnosti

Panda je viděna ze strany Číny jako deklarace přátelství s příslušnou zemí...čili jako politická garance..pokud taková země nejedná podle představ Číny (např. návštěva dalajlámy)..hrozí Čína vždy jejím odebráním...s přihlédnutím k ekonomickým souvislostem..vysoký pronájem za pandu, mláďata patří Číně...je chov pandy nejen vysoce neefektivní, ale i naprosto neeficientní (bránící dalšímu rozvoji země)...!

4 0
možnosti
AH

A29l77e75š 92H79l25a91v60s61a

1. 12. 2018 12:15

Takže panda je nástroj vydírání čínskou vládou. Krom toho žere jen určitý babmus, takže bude létat letadlo pro žrádlo. Dojímavý článek a Zeman fuj. Děkuji nechci.

8 0
možnosti
JB

J10a16n 47B17l12a34n95a

1. 12. 2018 12:18

Je v současné době chována v 21 světových zoo v 18 světových zemích.............. a tedy ty státy jsou vydírány? USA, Kanada, GB, Německo, Belgie, Austrálie, Japonsko..........

0 0
možnosti
JB

J26a44n 45B88l50a58n75a

1. 12. 2018 12:10

.......radní Hlubuček, ale proč platit Číně 20 milionů ročně za pronájem, když Čína ty peníze nejspíš použije na průmyslovou špionáž proti nám.......... , takže jsme ochráněni před špiony........... tohle si někdo fakt zvolí na radnici?

0 0
možnosti
EK

A vy jste ještě o čínské průmyslové špionáži a kopírování cizích výrobků nic neslyšel ? 8-o

Že by se konečně na radnici objevl někdo se zdravým rozumem ? :-P Kéž by jim vydržel...

1 0
možnosti