Diskuze

Oranžová se rozšířila do okolí Prahy. Covidový semafor zbarvil republiku

Jako kritičtější vyhodnotilo v pátek ministerstvo zdravotnictví aktuální epidemiologickou situaci v souvislosti s covidem-19. Mezi okresy v oranžové barvě, která znamená přenos bez dohledání původu, se zařadilo hlavně okolí Prahy. Ta už v daném stupni je. Zvýšil se také počet zelených okresů, kde je výskyt nákazy bez komunitního šíření. Tam lze původ ještě dohledat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J43a22n 91L31i53b39i26c57h

14. 9. 2020 12:42

Opět na to měli 3 měsíce od června, kdy byla situace celkem klidná do září a zase je to plné zmatků, nejsou lidi, není dost center, hygieny nestíhají, nepřipravenost obrovská. Podle mne ministr zdravotnictví situaci silně nezvládá. Místo vychloubání, jak zvládl jaro, se měl radši připravovat a vymýšlet plán na září, otevření škol byla určitě chyba bez respirátorů, tam se to promořuje nejvíce, ale nejen tam, opatření přišla pozdě a jsou doteď nedostatečná, neb to roste. Promoření populace bez kontroly je velké riziko a stálo by asi dost životů, a ta současná řešení jsou málo efektivní. Mělo by se přejít na distantní formu práce a výuky zase na nějakou dobu, aby se to snížilo, jinak už to nikdo ten nárust pořádně nezastaví. Je fakt, že zatím je to méně závažné u většiny lidí, ale je září a hezky, sluníčko, silná imunita a nálož viru teprve začíná, vše se může brzy změnit.

0 0
možnosti
PL

Vládní 3R? Situaci vláda nezvládá, proto počítá s tím, že si v závěru od všeho umyje Ruce, Rozestup již dávno od běžné reality má, ovšem tohle začalo hned po revoluci, no a Roušku dostane každý politik proto, aby se již nemusel pretvarovat, namáhat mimické svalstvo a zahalil se pod rouškou, pod kterou volič neuvidí. Celé to dává již smysl. Co český politik, to virus, který zabíjí českou ekonomiku.

0 0
možnosti
JH

ale už je vyhráno, hygienička dostane auto s modrým majákem aby byla ryclejší než vir, já respirátor a 5 roušek

0 0
možnosti
JT

J82a43n 90T18h97o14m43a78s

11. 9. 2020 22:42

Pro Německo je Praha červená. Pro nás "mírně" oranžová. To vypovídá o tom, jak semafor bereme vážně. Proto nařídí roušky i v Bruntálu, kde je situace v pohodě.

3 0
možnosti
JH

ano to je přesně napsáno, jinak nevěřím že by Praha zčervenala i kdyby to tam měl každý

2 1
možnosti
LV

Videla bych to pozitivne,aleapon se pekne promorujem,spousta lidi bez priznaku,takze si vytvorili sve protilatky.

1 1
možnosti
JH

semafor je lidem po právu k smíchu, stejně jako nějaká chytrá karanténa apd. kecy pro voliče vládnoucího hnutí ostatní ví že nic z toho nefunguje a ani pod vedením těchto nemůže

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JH

však to je dobře, když vás to tam baví ......

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JH

a něco řeší ty roušky ?

1 0
možnosti