Okresní města mají nová sportoviště

Vyškov, Blansko - Novými sportovišti se mohou od tohoto víkendu pyšnit okresní města Vyškov a Blansko. V Blansku v sobotu předali radní mladým lidem k užívání skatepark, Vyškovští zase slavnostně otevírají moderní aquapark za sto milionů korun. "Je to první zařízení na Moravě, kde jsou propojené prostory pro plavání s místy pro rekreaci a relaxaci. Dosud se většinou kryté bazény určené pro plavce musí dotovat, tento areál jsme navrhli tak, aby byl schopen vydělávat," uvedl Zdeněk Šamalík z firmy Sportprojekta, která areál navrhla.

Dodal, že koncepce areálu vychází z nejmodernějších poznatků, návštěvníci najdou velké množství vodních ploch včetně široké nabídky služeb.

Nový aquapark vznikl na místě krytých lázní ve Vyškově, zčásti byl městský areál dostavěn a je také propojen s letním koupalištěm.

Blanenští milovníci kolečkových bruslí a skateboardů si mohou od soboty užívat sportování na novém skateparku v blízkosti zimního stadionu. "O tento prostor jsme bojovali dva roky, vyústilo to peticí s tisíci podpisy. Radní nám totiž peníze nejdříve slíbili a potom je přesunuli na jinou akci. Po petici se pak nakonec peníze našly i na skatepark," přiblížil historii Robert Hořava z blanenského Prevcentra Ulita.

Skatepark byl otevřen při hudebně-sportovní akci Street Jam, organizátoři peníze z dobrovolného vstupného chtějí investovat do nových překážek. V pátek v podvečer je plocha skateparku určena všem, kteří se chtějí pod vedením zkušeného instruktora naučit jezdit na skateboardu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video