Petr Nečas a Ivan Langer představují novou kampaň ODS. | foto: Dan Materna, MF DNES

ODS se rozhodla zesměšnit akci ČSSD

  • 1226
Delegáti ČSSD se o víkendu sjedou do pražského Kongresového centra, aby se dohodli na konečné podobě volebního programu. Občanští demokraté jim ale chystají překvapení. Okolí bývalého Paláce kultury ozdobí plakáty, které budou ČSSD zesměšňovat.

Okolí bývalého Paláce kultury v Praze, který se dnes jmenuje Kongresové centrum, bude v sobotu opět vyzdobeno rudými plakáty na počest jednání politiků. Jako za totalitního režimu, kdy se tady konaly sjezdy KSČ.

Tentokrát budou uvnitř paláce jednat sociální demokraté. Ale o výzdobu okolí se starat nemuseli, tu si vzal do péče hlavní soupeř, ODS. MF DNES zjistila, že ODS si zamluvila zhruba třicet reklamních citylightů v okolí Kongresového centra.

V sobotu ráno vylepí plakáty zesměšňující ČSSD. Socialističtí delegáti, kteří tam přijedou schvalovat definitivní podobu volebního programu, a tím oficiálně odstartují kampaň, tak uvítá například nápis KSČSSD.

Narážky na stále častější spolupráci socialistů s komunisty budou i na obrazcích. Lídři strany, premiér Jiří Paroubek či ministr financí Bohuslav Sobotka se pod nápisem "Myslíme to upřímně" budou skrývat za divadelní masky.

Jde tedy o podobný motiv, který ODS poprvé představila loni v listopadu na kongresu, kde předseda Mirek Topolánek vyhlásil heslo "Chceme vyhrát volby slušností".

Tehdy ukázal klip natočený režisérem Filipem Renčem, kde se kolem hořícího nápisu KSČSSD dere muž (připomínající filmového hrdinu Inidiana Jonese) ze socialistické jeskyně. A ironickými protivládními billboardy už konzervativci baví několik měsíců řidiče na dálnici.

Padesátka nesplněných slibů
Současně se sarkastickou kampaní "Masky" vydali občanští demokraté brožuru, ve které vypočítávají padesát nesplněných slibů a "nejkřiklavějších volebních lží" ČSSD.

Místopředseda Petr Nečas se zmínil například o slíbených dvou stech tisících nových pracovních míst, lécích pro seniory zdarma, plošných dětských přídavcích nebo padesáti tisících korunách za narozené dítě.

"ČSSD nikdy své sliby neplnila a plnit nebude. Chce českou veřejnost znovu podvést," prohlásil Nečas. ODS zveřejnila už loni Černou knihu hříchů sociální demokracie. Premiér Paroubek ji označil za blábol. - více zde

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video