Diskuze

Odklady vzdělání nepomáhají. Kde jich je víc, tam roste počet neúspěšných žáků

Regiony s vyšším počtem odkladů mají obecně nižší vzdělávací úspěšnost. Projekt Mapa vzdělávání zjišťuje, proč tomu tak je. Nový průzkum ukazuje, že za neúspěchem nejčastěji stojí chudoba, o odkladech ale rozhodují hlavně rodiče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GP

Nebude asi odklad jako "odklad".

U nas na 8 letem gymplu byla asi 3/4 tridy narozena zari-leden, takze vicemene take o rok starsi, vsichni ucitele rikali, ze jsme meli celkove lepsi vysledky, nez jine tridy.

Tomuhle bych ale odklad nerikala. Proste jsme nastupovali do skoly normalne po dovrseni 6 let.

Samozrejme, kde je v rodine o deti nezajem, tam nejspis ani realny odklad situaci moc nezmeni.

1 0
možnosti
DNP

Tady někdo nechápe rozdíl mezi korelací a kauzalitou... Mein Gott!

0 0
možnosti
SD

S88v71a49t96a 41D34e65d28i36c

12. 12. 2023 8:53

To je tradicni problem nejen novinaru, ale predevsim socialnich a humanitnich "vedcu". Vzdyt na fildu a FSV utikali prave pred matematikou (a statistikou), tak co se divite :)

1 0
možnosti
MK

Odklad je blbost, blokuje mista ve skolkach, nabourava rocniky a s celou slavnou inkluzi nedava smysl. O znudenych osmiletych na vyletech s triletaky ani nemluve. Reseni urcite neni najmout vic lidi do procesu. Je potreba se ptat jestli vsechny ty odklady jsou opravnene a misto vyhoveni prani rodicu se vratit ke skutecne expertnimu nazoru.

7 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
PM

P27e81t15r 51M98a69c19h

11. 12. 2023 19:06

A není ta kauzalita opačná? Kde je nejvíc zanedbaných dětí, tam je nejvíc odkladů? Jak si myslí, že odklady zhoršují prospěch, zcela logicky mu musí pomáhat, starší děti učivo zvládají snáz.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PK

Tak "zmatlaný" článek už jsem dlouho nečetl.

V nadpisu je tvrzení: "Odklady vzdělání nepomáhají. Kde jich je víc, tam roste počet neúspěšných žáků" ... které ovšem není podložené jedinou statistikou, naopak se uvádí statistika, kde "úspěšnost" s množstvím odkladů nesouvisí. Hlavně se nikde neuvádí, jak jsou na tom z pohledu úspěšnosti studia právě ty děti s odkladem - protože o tom by to celé mělo být!

PS: Fascinuje mne situace, kdy máme zavedený nějaký systém, který +/- docela dobře funguje, přesto se pokaždé najde x zaručených "specialistů", kteří začnou vymýšlet a řešit "reformu" co chce vše změnit ... a pokaždé je výsledek o dost horší než to je teď.

Současná vládní garnitura je na tyto změny "k lepšímu" opravdu "kadet", proto je také její voličská obliba taková, jaká je!

10 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti