Lidé vzali obchody útokem. U nákupních center kolabovala doprava

  • 1341
Ve středu vyhlásila vláda další sérii opatření, které mají zabránit šíření koronaviru. Mezi nimi je i zavření maloobchodu a služeb s několika výjimkami. Tato nová omezení platí od čtvrtka od 6 hodin ráno. Ve středu večer tak vzali lidé obchodní domy útokem.

Obchodní centra, která se s výjimkou některých obchodů zavřou, vzali ve středu večer Češi útokem. Do většiny pražských center se poslední den před uzavřením sjely desítky lidí. Na Černém Mostě a Zličíně kolabovala doprava. Reportér iDNESu potvrdil, že se kolony tvořily například u obchodních domů Ikea na Zličíně a Černém Mostě.

Poslední šichta před zavřením v pánském holičství končila v šest ráno

Společně s maloobchodem bude podobně jako na jaře kvůli koronavirové epidemii od čtvrtečních šesti hodin zakázán prodej služeb v provozovnách. V nákupních centrech budou otevřeny jen prodejny potravin, drogerie a lékáren. Tak zní jedno z nových opatření vlády, které vyhlásila ve středu po mimořádném zasedání.

Všechny restrikce platí od čtvrtka ráno, prozatím do 3. listopadu. Rozvolňovat se bude podle aktuální epidemiologické situace.

Vyrazili jste na poslední chvíli na nákupy?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 středa 28. října 2020. Anketa je uzavřena.

Obchodní centra v Praze v rámci preventivních opatření, které v minulých týdnech vláda vydávala proti zvyšujícímu se počtu nakažených a hospitalizovaných, vypnula návštěvníkům ve svých prostorách připojení k Wi-Fi. K tomuto kroku centra přistoupily z důvodu zamezení shlukování se většího množství lidí, kteří tak chtěli využívat internetové připojení zdarma. 

V průběhu září se do boje proti virovým bakteriím zapojilo obchodní centrum na pražském Chodově, když nechalo do prostor střediska nainstalovat dezinfekční rám.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video