V pondělí se sníh bude střídat s deštěm.

V pondělí se sníh bude střídat s deštěm.

O víkendu dostanou hory další porci sněhu

  • 9
Víkendové počasí lehce připomene typickou únorovou zimu. V pátek a sobotu bude obloha pokrytá mraky, občas zasvítí slunce a na horách bude sněžit. Více oblačnosti a srážek se objeví teprve v neděli a začátkem příštího týdne. Sněžit bude hlavně na horách, od pondělí se bude sníh střídat s deštěm.

Ještě v noci na pátek bude ojediněle pršet a ráno může řidiče tu a tam potrápit mlha. Přes den by mělo být polojasno s mírnou oblačností.

"Ojediněle bude pršet, ve výškách nad 800 metrů i sněžit. Přes den se teplota vyhoupne na 4 až 8 stupňů, v tisíci metrech na horách čekáme mráz kolem nuly," řekl iDNES.cz Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Stejně vypadá předpověď i na sobotu. Bude polojasno a oblačno, na horách sněžení. V noci bude rtuť teploměru oscilovat mezi plus jedním až minus třemi stupni, odpoledne dosáhne až na šest stupňů.

Nového sněhu ovšem na horách moc nenapadne. Meteorologové předpokládají, že napadnou maximálně tři centimetry.

V neděli a pondělí se zamračí
Nedělní pohodu už trochu zkazí zatažená obloha, která občas skropí zemi deštěm. Na horách bude sněžit a vát mírný vítr.

Lyžaři a snowboardisté se můžou těšit až na osm centimetrů nové bílé pokrývky.

"Noční teploty očekáváme od dvou do minus dvou stupňů, odpoledne dosáhnou stejně jako v sobotu 2 až 6 stupňů," předpovídá meteorolog.

Podmračené nebe s občasným deštěm bude ještě v pondělí. Sněhové vločky se objeví od 1200 metrů výš. V noci se ještě ochladí pod nulu, přes den se ale teploty vyšplhají až na osm stupňů.

V průběhu příštího týdne má být oblačno až polojasno. Na většině území bude pršet, na horách většinou sněžit. Teploty budou podobné jako v předchozích dnech.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video