Jan Tuna ostře kritizuje Televizní noviny na Nově, ve kterých dříve pracoval.

Jan Tuna ostře kritizuje Televizní noviny na Nově, ve kterých dříve pracoval. | foto: Frekvence 1

Nova se bojí závažných kauz, tvrdí její někdejší hvězda

  • 70
Jan Tuna se ostře opřel do svého bývalého zaměstnavatele. V současných zprávách na Nově bych nebyl schopen fungovat, řekl iDNES.cz. Nyní se prý soustředí na moderování diskusního rozhlasového pořadu a přípravu reportáží pro lifestylový magazín na konkurenční Primě.

Jan Tuna se otevřeně opřel do nejsledovanější zpravodajské relace v Česku, do Televizních novin na Nově.

Nynější šéfové zpravodajství Petr Mrzena a Martin Ondráček se podle něj nechtějí věnovat závažným kauzám.

"Snaha do ničeho nešťourat je z Televizních novin hodně vidět. Ani angažování kolegy Hynka jim nepomůže, Nova se snaží ´hlavně nikomu nevadit´," nebral si Tuna servítky.

"Účastnit se zpráv, které přinášejí živé vstupy ze hřbitova na dušičky nebo z domova šťastné liberecké rodiny během Mikuláše, to vážně nemusím," dodal pro iDNES.cz.

Ředitel nově zřízené sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova Martin Ondráček je Tunovými výroky zděšen. "Slova pana Tuny mi přijdou naprosto nechutná, je to absolutní vrchol demagogie," reagoval.

"Proč bych jinak přijímal pana Hynka, nejlepšího investigativce v zemi?" ptá se dále. (O přestupu Jiřího Hynka z ČT do Novy čtěte zde.)

Zatím je mi dobře, říká Tuna
Po odchodu z postu šéfreportéra Novy dostal Tuna řadu nabídek. Mezi nimi i na práci pro blíže neurčenou politickou stranu.

Nakonec se rozhodl pro moderování prestižního diskuzního pořadu celoplošné rozhlasové stanice Frekvence 1.

A hned ve své první relaci přivítal v křesle pro hosta předsedu ČSSD Jiřího Paroubka, s nímž se dostal ještě coby reportér Novy do ostrého sporu. Jeho důsledkem bylo Tunovo sesazení z postu šéfreportéra. Tuna se s tím nesmířil a z Novy úplně odešel. - více zde

Bez práce v televizi ale Tuna dlouho nezůstal. Koncem ledna začal spolupracovat s produkční firmou Real TV, která pro TV Prima vyrábí na klíč pořad Top 10.

"Přijde mi to jako zajímavá kombinace dvou prací. Na jedné straně dělám prestižní diskuzní pořad a na druhé připravuju zhruba dvě reportáže pro Top Ten na méně závažná témata. Navíc mám čas na svého malého syna," vysvětluje Tuna.

O hlubší spolupráci s Primou ovšem zatím neuvažuje. Stejně k Tunovi přistupuje i vedení druhé nejsledovanější soukromé televize. "Momentálně s ním o ničem nejednáme," potvrdila mluvčí Primy Jana Malíková.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video