Novou mluvčí vlády se stane Petra Doležalová, někdejší moderátorka televize Prima. | foto: FTV Prima

Za druhou Babišovu vládu bude mluvit exredaktorka Primy Doležalová

  • 6
S novou vládou přichází i nová mluvčí. Tiskovou konferenci po prvním jednání menšinového kabinetu ANO a ČSSD už moderovala jako mluvčí kabinetu Petra Doležalová. Bývalá politická redaktorka televize Prima vystřídala na postu mluvčí Barboru Peterovou.

Doležalové je 31 let. Studovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a obor Sociální a marketingová komunikace na Univerzitě Jana Ámose Komenského Praha.

Její předchůdkyně Peterová nastoupila do funkce loni v polovině prosince. „Bylo to 195 dnů neocenitelných zkušeností. Šest měsíců a 13 dnů plných zážitků a nových kontaktů, které, věřím, využiji i nadále,“ napsala Peterová v úterý na svém Twitteru.

26.června 2018 v 19:50, příspěvek archivován: 27.června 2018 v 11:30

Stejně jako dneškem končí @AndrejBabis se svou první vládou, končím i já. Jako nejdelší mluvčí vlády v demisi. Bylo to 195 dnů neocenitelných zkušeností. Šest měsíců a 13 dnů plných zážitků a nových kontaktů, které věřím využiji i nadále. Díky za takovou příležitost! https://t.co/GjWFy1geaL

Předchozí kabinet Bohuslava Sobotky z ČSSD zastupoval po celou dobu jeho trvání mluvčí Martin Ayrer.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video