Nejvyšší soud obdržel stížnost proti Kubínovu zvolení

Nejvyšší soud obdržel stížnost proti zvolení nezávislého kandidáta Jaroslava Kubína. Ten se stal senátorem na Vsetínsku. Občan, který podnět podal se domnívá, že Kubín ve svých předvolebních materiálech vynechal několik let, kdy byl údajně členem komunistické strany a zastával vysokou hospodářskou funkci.

Občanovi, který stížnost podal, prý nevadí jak se Kubín v minulosti choval, ale to, jak o svých postojích informoval v předvolební kampani. To mohlo podle autora podnětu ovlivnit voliče.

Kubín, který je starostou Rožnova pod Radhoštěm, získal ve druhém kole senátních voleb 71 procent hlasů.

"Nikdy jsem členství v KSČ netajil. Předvolební leták jsem vydával jeden, takže jsem nemohl informaci skrývat ve více materiálech, jak v podání naznačuje občan. O mém členství psaly i regionální noviny," tvrdí Kubín.

Třiapadesátiletý Jaroslav Kubín pracoval v sedmdesátých letech jako strojvůdce. V roce 1977 ukončil dálkové studium Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Poté nastoupil do právního oddělení Tesly Rožnov, kde působil až do roku 1983, později jako vedoucí obchodního úseku. V roce 1989 začal pracovat jako advokát.

Koncem osmdesátých let se začal věnovat komunální politice a stal se předsedou Městského národního výboru v Rožnově pod Radhoštěm odkud odešel v roce 1990. Na radnici se znovu vrátil po komunálních volbách v roce 1994.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video