Výměna eskalátorů probíhá ve dvou stanicích pražského metra. Ilustrační foto

Výměna eskalátorů probíhá ve dvou stanicích pražského metra. Ilustrační foto | foto: Josef Vostárek, MF DNES

Nejezdící eskalátory nutí Pražany vystupovat z metra pěšky

  • 27
Cestování pražským metrem zkomplikuje lidem výměna pohyblivých schodů ve stanici Florenc na trase C. Od úterního rána nebude možné vystoupit z nástupiště metra do vestibulu Těšnov, který ústí na tramvajové zastávky v Sokolovské ulici. Omezení potrvá do poloviny prosince.

"V provozu zůstane protilehlý vestibul metra vedoucí na autobusové nádraží Florenc. Odtud bude možné sejít na nástupiště původním pevným schodištěm," uvedla pro iDNES.cz Eva Dydová z Dopravního podniku Praha. Cestující budou moci využít také přestup z trasy metra B.

Schody nejezdí celkem ve třech stanicích

Od začátku srpna nejezdí eskalátory ani ve stanici Pražského povstání na lince C. Výstup z podchodu do ulice Děkanská vinice je zcela uzavřen. Důvodem jsou stavební práce u budovy Centrotexu v prostorách mezi výstupem z metra, chodníkem a parkovištěm. Pohyblivé schody tady nepojedou do 12. září.

"Pro cestující autobusem č. 148 je mezi zastávkami Klikovka a Pražského povstání ve směru Kavčí hory, v ulici Lomnického, před křižovatkou s ulicí Na Pankráci dočasně zřízena zastávka Pražského povstání," doplnila Dydová.

V Lomnické ulici je dočasně zřízena autobusová zastávka Pražského povstání pro linku 148.

A až do konce roku musí Pražané počítat ještě s jedním omezením v důsledku výměny eskalátorů. Pohyblivé schody nejezdí na trase C také ve stanici Nádraží Holešovice. Z nástupiště se k tramvajovým zastávkám v Plynární ulici dostanou pouze po pevném schodišti.

"V případě poruchy plošiny pro vozíčkáře, která vede do protějšího severního vestibulu, tedy k vlakovému nádraží, je možné požádat staniční personál o přepravu nákladním výtahem," informovala Dydová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video