ČSSD a její lídr Zdeněk Škromach je zatím na Zlínsku favoritem, poslední volby vyhrála. Ilustrační foto

ČSSD a její lídr Zdeněk Škromach je zatím na Zlínsku favoritem, poslední volby vyhrála. Ilustrační foto | foto: Michal Sváček, MAFRA

Nečase by teď na Zlínsku porazil Škromach, ukázal průzkum

  • 459
Nový celorepublikový lídr ODS Petr Nečas nemá zatím ani ve svém kraji vítěznou pozici. Kandiduje na Zlínsku a do zítřejší debaty regionálních jedniček jde podle průzkumů agentur SC&C a STEM jako druhý za Zdeňkem Škromachem z ČSSD.

Sociální demokracie by nyní ve Zlínském kraji sněmovní volby vyhrála se ziskem 24,5 procenta hlasů, druhé ODS průzkumy přisoudily 18 procent.

Nečas kývl na TV debatu s Paroubkem

Nechce ale hádkou o politice kazit lidem Velikonoce

Pětiprocentní hranici by v kraji rodu Baťů překročily ještě KSČM s 12 procenty, lidovci s 11,5 procenta, TOP 09 s 11 a Věci veřejné s 10,5 procenta hlasů.

Pod hranicí nutnou pro vstup do dolní komory jsou Strana práv občanů Zemanovci se 4,5 procenta a zelení, kteří mají v průzkumu 2,5 procenta příznivců.

Průzkum pro Českou televizi se konal ve dnech 26. a 27. března, Nečas se stal celostátním lídrem místo předsedy strany Mirka Topolánka 25. března večer.

Ve Zlínském kraji se letos na konci května utká o místa ve Sněmovně 18 uskupení. Kandidátní listiny předložilo všech pět parlamentních stran a 13 neparlamentních seskupení.

V roce 2006 zvítězila ve Zlínském kraji ČSSD s 33,28 procenta hlasů. Druhá skončila ODS. Podpořilo ji 31,68 procenta voličů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video