Diskuze

Jágr, Nedvěd či Neumannová poradí státu například se sportem dětí a akcemi

Šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička jmenoval členy Národní rady pro sport jako svého poradního orgánu. Mezi nimi jsou například hokejista Jaromír Jágr či fotbalista Pavel Nedvěd. Agentura také blíže představila své plány.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když to vzniká od zhora, je to vždycky špatně. Decentralizace, snížení byrokracie, svobodu, volnost klubům. Vytvářet konkurenci, podpořit rivalitu, umožnit vyniknout schopným...to potřebuje český sport.

0 0
možnosti
JP

J76a32n 29P69u92l49e85c

5. 2. 2020 11:22

Každý z těch sportovců byl špičkou ve svém oboru, ale každý z nich také ukázal, že v běžném životě nejsou tou nejostřejší tužkou v penálu. Ale o to asi nejde, jde o ten obličej že, Čecháčkům to bohatě stačí.

1 0
možnosti
TM

Očekávám, že tento poradní orgán NSA navrhne:

1) Do 2 let zřízení ministerstva sportu a nový zákon o sportu.

2) Detašovaná pracoviště NSA se skutečnými odborníky na sport (ne nejen dotačními úředníky) a to ve všech 205 obcích s rozšířenou působností (ORP), a ne jen na okresech jakási „dotační“ servisní centra ČUSu. Něco podobného navrhuje expertka FTVS, paní Slepičková. Mají to podobně přece Střediska volného času/DDM a ZUŠ!

3) Sportovním klubům v ORP se zaplatí státem též ředitelé klubů, finanční manažer a provozní pracovník jak SVČ/DDM a ZUŠ!

4) Soutěže mládeže podle současných 14 krajů a ne podle rozdělení krajů z roku 1960!

5) Navrhne řešení krize výkonnostního sportu mládeže.

6) Zavede sportovní manažery na městských úřadech (odborníky) doplněné o současné dotační pracovnice pod odděleními školství. Sport se vyjme z 30 let klinicky mrtvého oddělení školství na MÚ a přejde do nově vzniklého oddělení sportu.

7) Zruší poplatky OSA a spol. pro sport a školství.

8) Přestanou se rušit Sportovní třídy v městech pod 30 tisíc obyvatel. Zavedou se sportovní ligy i na SŠ a VŠ.

9) Sportovní gymnázia se zavedou v každém krajském městě. MŠMT a kraje si po 20 letech zrekonstruují venkovní sportoviště SŠ.

0 0
možnosti
TM

10) FTVS a FTK zavedou obor Trenérství – míčové sporty.

11) Sjednotí se Talent bud ́ do 18 let nebo do 23 let u dotací měst a dotací MŠMT.

12) Jelikož jsou pánové erudovaní v poradním orgánu, tak je napadne zrušit Sportovní střediska nesmyslně už od 6 let a budou nejdříve až od 10-12 let, jak v minulosti. Nebo už nikdo nechce sport zábavou a hrou do věku 12-14 let a svazy budou produkovat nadále roboty a mistry světa do 12 a 14 let co v dorostu vyhoří?

13) Stát přestane přes RSC financovat profi kluby basketu, volejbalu a házené a bude v RSC podporovat pouze ty sportovce.

14) Čurbes ve střešních organizacích nadále zůstane?

15) Zruší se státní dotace do dočasných olympijských festivalů ČOV.

16) Zruší se výchovné (přestupní tabulky) a tím pádem i otroctví hráčů.

17) Svazy začnou po 25 letech trestat přestupy z periferií do center už v přípravkách a mladším žactvu. Současný stav totiž není výchova mladého sportovce a vybrakování talentů z periferních klubů.

18) Svazy zruší celorepublikové soutěže do 10 let.

0 0
možnosti
LV

Prosím vás, je mezi námi ještě někdo kdo by nebyl v žádné komisi?

Uf, nezbyl nikdo. systém letadlo je zase "in".

Zase žádná zodpovědnost. Kolektivní pojetí je vždy lepší. Kdo by spílal Naganským hrdinům. Už se na ně zapomínalo.

0 0
možnosti
PU

Ta podoba agentury je paskvil. Není to žádná akciovka, aby v jejím vedení seděli všichni, co jsou přisátí na státní penězovod a de facto ji řídili! Je to orgán státní moci - ministerstvo. To buď ví, co má dělat a jak ten rezort řídit, nebo ne. Nepotřebuje si dělat mnohočlennou poradní radu - a to se tam bude rozhodovat jak? Hlasováním? A největší slovo budou mít současní šíbři? No sbohem - to ta korupce pokvete ještě víc.

Jestliže už ten ministr nemá žádnou koncepci, jak upravit vztah státu a sportu a potřebuje si na to sehnat lidi, aby mu to řekli, pak tam musí být odborníci na sport (z fakulty tělovýchovy a sportu), ekonomové, sociologové, právníci, systémoví inženýři. Nikoliv bývalí, byť vynikající sportovci, kteří požadovanou kvalifikaci nemají a budou - a tím jsem si jist - jen přitakávat bafikům ze současných (a minulých!!) struktur.

Současný chlívkovitý systém je třeba zásadně reformovat a jeho šéfy z rozhodování a řízení vyřadit, ne je naopak nechat to de facto ovládat i nadále.

Co se tedy takto změní? No, asi jen to, že pomocí Hniličky budou tito šíbři dolovat ze státu ještě mnohem a mnohem větší peníze, aniž by stát jednak věděl, kam to jde, jednak aby to neslo nějaké výsledky -totiž lepší vsledky státních reprezentací a změnu výchovy mládeže směrem ke kladnému vztahu ke sportu.

Ono sportováním se dá účinně předcházet civilizačním chorobám - ale to se asi nechce. Ono je asi efektivnější chrlit peníze do zdravotnictví na jejich léčení.

3 0
možnosti
PU

Opakuji svůj příspěvek, protože jsem zapomněl zaškrtnout "zasílat reakce".

A rád bych, kdyby se potrefené husy ozvaly - jenže ony se neozvou. Ví, že mám pravdu.

No - obával jsem se toho - a ono se to skutečně stalo!

Stvořili ještě jedno - další - ČSTV. Tak už máme ČUS, ČOV, svazy - ti a jejich zástupci jsou všude - a teď tedy i u Hniličky.

Takže se oprávněně obávám, že i další katastrofické scénáře se naplní.

Prostě se se sportem nestane vůbec nic, moc mafií, které jej ovládají, se ještě zvýší - a stát jako pitomec bude jen platit, aniž by věděl na co.

Ptám se - a skutečně jsme tedy takovouto agenturu potřebovali? Když se současným navýsost korupčním prostředím nehodlá nic dělat, naopak je posiluje?

Dost se divím, že tak pragmatický politik, jako je premiér, to nechává bez povšimnutí.

0 0
možnosti
TM

Když si čtu ty komentáře, tak být Hniličkou, oznámím, že to byl jen aprílový fórek, pak se omluvím za špatně otočený kalendář a zmiznu.

2 0
možnosti
LV

A co by dělal? Politika už zkusil.

0 0
možnosti
LV

L13u33d49ě73k 33V23i75n69č

4. 2. 2020 22:32

Mám rád naše multifunkcionáře.

0 0
možnosti
JK

Hmm.tak koukám,že pro některý zasloužílý sportovce to je dobrá trafika...Hlavně Neumannovou nepouštějte do manažerských funkcí.Jinak to dopadne jako v Liberci...

4 0
možnosti
PK

...intelektuální výkvět republiky!!

;-D;-D;-D

6 0
možnosti