Chlapec v Sedlčanech brutálně zkopal jiného, ostatní děti si to natáčely

  • 652
Na plácku ve středočeských Sedlčanech zmlátil mladík mladšího chlapce. Kopal ho do zad, klečel na něm a pěstmi ho mlátil do hlavy a pohlavkoval. Kamarádi si vše jen natáčeli a pozorovali je zpovzdálí.

Na video upozornil web eXtra.cz. Napadení se odehrálo na hřišti v ulici Na Potůčku a krajská policejní mluvčí Martina Fejfarová iDNES.cz potvrdila, že zhruba týden starý incident vyšetřuje policie.

„K vašemu dotazu mohu pouze sdělit, že obdobným případem se zabývají příbramští policisté. Vzhledem k věku zúčastněných nemůžeme poskytnout podrobnější informace,“ odpověděla redakci. 

Nože, tyče, boxery. Dětské gangy si přes sítě domlouvají krvavé bitky

Podle informací webu stojí za útokem mladík, u kterého nejde o první podobný problém. Podle místních obyvatel má za sebou několik podobných událostí a děti se ho bojí.

Video, kde je mlácení mladšího chlapce vidět, uniklo na internet. Ze záznamu je také jasně vidět, kolik dětí okolo bitku pozoruje a nic nedělají. Naopak. Někteří se dobře baví a dokonce se dva další kluci zapojují tím, že mladšího chlapce zvednou, aby dostal ještě další rány do břicha. 

Mlácený chlapec si na zemi v klubíčku snaží jen bránit hlavu i tělo a nechá do sebe tlouct. Ranami agresor nešetřil, na ležícího chlapce i šlapal.

Bál se to nahlásit, tak raději mlčel

Napadený chlapec se údajně bál jít vůbec útok ohlásit, nakonec ale skončil v nemocnici, kde mu zjistili otřes mozku a poranění břicha. Podle webu se zatím vše vyšetřuje jako výtržnictví, policie vyslýchá svědky a zkoumá, jak závažné zranění napadený utrpěl. 

Je tak možné, že vyšetřovatelé následně incident překvalifikují. Útočníkovi, který chlapce mlátil, je údajně více jak 15 let, takže už je za své činy trestně zodpovědný.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Sedlčany

Video