Přívalový déšť v Brně (25. 5. 2010).

Přívalový déšť v Brně (25. 5. 2010). | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Nad Beskydami se opět usadí dešťová mračna a rozvodní řeky

  • 27
Lidé na severovýchodě republiky budou opět s obavami sledovat oblohu. "Lze očekávat, že od úterý do čtvrtka budou na severovýchodě, zejména v oblasti Beskyd, srážky trvalejší a vydatnější," upozornil Český hydrometeorologický ústav. Kraje pod Beskydy přitom stále likvidují následky záplav.

Hrozbou bude tlaková níže nad Polskem, kolem které bude do Česka proudit vlhký vzduch od severozápadu.

"Nejméně do čtvrtka tak bude počasí s velkou oblačností a s občasným deštěm nebo přeháňkami," uvedli meteorologové na svém webu.

Podle nich je v důsledku vydatnějších srážek nad Beskydami velmi pravděpodobné, že hladiny toků na severovýchodě republiky budou stoupat na stupně povodňové aktivity. "Situaci budeme dále upřesňovat," uvedl ČHMÚ.

Srážky nad ČR po 13. hodině, 30. května 2010Model srážek 30. května ve 20:00

Srážky se hojně vyskytují nad ČR už dnes. Vlevo mapa, jak je zachytily radary ČHMÚ po 13. hodině. Vpravo model. kolik srážek za šest hodin by mělo spadnout k dnešní 20. hodině. Podrobnosti získáte po kliknutí.

Ve zbytku neděle bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Teploty vystoupají na 15 až 19 stupňů, na horách jen kolem 11.

Během odpoledne od západu přijde proměnlivá oblačnost a přeháňky budou jen místy. Na východě místy, jinde jen ojediněle bouřky. Zejména ve východní polovině území se mohou ojediněle vyskytnout srážky s úhrny až 25 milimetrů.

V noci na pondělí přijde proměnlivá oblačnost, místy přeháňky. V Čechách během noci od západu zataženo s občasným deštěm. Nejnižší noční teploty 10 až 6 stupňů Celsia.

Přes den zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty už jen 11 až 15 stupňů, na horách kolem sedmi.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video