Rychlost nákladních aut bude omezena na 60 kilometrů v hodině.

Rychlost nákladních aut bude omezena na 60 kilometrů v hodině. | foto: Michal Šula, MF DNES

Na pražský Lanový most se vrátily kamiony

  • 4
Po lanovém mostě na pražské Jižní spojce opět mohou projíždět nákladní automobily v obou směrech. Zákaz vjezdu pro vozy nad šest tun přestal platit v 17:00. Dosud využívaly ve směru na Prahu 9, objížďku přes Švehlovu a Průmyslovou ulici, kde se tvořily dlouhé kolony.

Technická správa komunikací stavbu opravovala poté, co pracovníci v polovině srpna zjistili pokles konstrukce. - čtěte Pražský lanový most vydržel jen jedenáct let

Uzavřeny zůstávají ještě krajní jízdní pruhy, které sousedí s mostními římsami. V obou směrech jsou tedy otevřeny dva pruhy, nákladní auta budou jezdit pravém a jejich maximální rychlost bude snížena na 60 kilometrů za hodinu. Přes most denně projede kolem 100 tisíc aut.

Bez omezení budou řidiči od víkendu projíždět Anglickou ulicí, Sokolskou ulicí u náměstí I.P. Pavlova i Radlickou. V těchto místech dělníci o prázdninách pracovali na nové vozovce, kanalizaci, opravě inženýrských sítí a tramvajové tratě.

Po rekonstrukci tramvajové zastávky bude plně průjezdná Patočkova ulice u vozovny Střešovice a také Pražská a Křižíkova ulice, kde se opravovaly křižovatky.

Řidiči ale musí nadále počítat s omezeními, která souvisí se stavbou vnitřního a vnějšího okruhu. Týká se to například ulice Milady Horákové mezi Strahovským tunelem a Letnou, Karlovarské ulice nebo úseku mezi Slivencem a Jesenicí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video