O tom, že by politikům v horké fázi předvolební kampaně přidělil ochranku, Pecina neuvažuje.

O tom, že by politikům v horké fázi předvolební kampaně přidělil ochranku, Pecina neuvažuje. | foto: Radek Miča, MAFRA

Na mítincích bude víc policistů, slibuje po útoku na Topolánka Pecina

  • 58
Den po útoku kamenem na šéfa ODS Mirka Topolánka ministr vnitra Martin Pecina přislíbil, že na předvolební mítinky politických stran dohlédne více policistů. "To, co se stalo, je alarmující a my jsme povinni s tím něco dělat," řekl Pecina v rozhovoru pro Týden.

Na případu však nebudou pracovat žádné speciální útvary. "Z pohledu společenské bezpečnosti jde o vážnou věc, ale nejde o organizovaný zločin nebo něco podobného. Jde o jedince," vysvětlil ministr.

topolánek dostal kamenem do hlavy

Čtyři muži ho napadli na koupališti

O tom, že by politikům v horké fázi předvolební kampaně přidělil ochranku, Pecina neuvažuje.

"Pan Topolánek na ni má nárok, ale odmítl ji. Když o ni požádá, samozřejmě mu ji přidělím. Někteří další politici ji mají, například exministr vnitra Ivan Langer na ni má nárok do konce měsíce. Automaticky ochránce ale přidělovat nebudeme," uvedl.

Policie se do zajištění bezpečnosti na mítincích zapojila i koncem května, před eurovolbami. Reagovala tak vaječnou smršť v Praze, která se snesla na vedení ČSSD.

Dvoutýdenní série vajíčkových útoků na předvolebních mítincích ČSSD vyvrcholila v Praze u Anděla. Odpůrci sociální demokracie tam zasypali lídry strany v čele s Jiřím Paroubkem sprškou vajec. - VIDEO: Paroubka a vedení ČSSD trefily v centru Prahy desítky vajec


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video