Plakát TOP 09

Plakát TOP 09 | foto: TOP 09

Na Kalouska by žádný rentgen nestačil, střílí si Tvrdík z plakátu TOP 09

  • 122
TOP 09 vyvěsila billboardy s rentgenovým snímkem předsedy Karla Schwarzenberga. Chce tak upozornit na prioritu svého programu, transparentnost. Z plakátu si střílí ČSSD. Podle jejího volebního manažera Jaroslava Tvrdíka by dalšího politika TOP 09, Miroslava Kalouska, nezprůhlednil ani nejsilnější rentgen.

Karel Schwarzenberg chce kampaní upozornit na všeobecný nešvar českých politiků, neochotu zveřejňovat vlastní majetkové poměry. "Každý občan má právo na soukromí. Ovšem politici, lidé kteří pracují pro veřejnost, takové privilegium pozbývají," řekl Schwarzenberg.

"Předseda má být transparentní," stojí na plakátu TOP 09. Proto je na billboardu podle Tvrdíka Schwarzenberg a ne Miroslav Kalousek. "Toho by totiž nezprůhlednil ani ten nejsilnější rentgen," vyjádřil se posměšně Tvrdík na stránkách ČSSD.

Naráží tak na nevyjasněné poměry Kalouskova hospodaření na ministerstvech obrany a financí. Sám Tvrdík ovšem také čelí kritice, Kalousek ho za jeho působení v čele ČSA označuje za "Luftjardu". ČSSD tyto výtky odráží konstatováním, že Tvrdík nekandiduje do Sněmovny (více o Tvrdíkově působení v ČSA).

TOP 09 poukazuje svým billboardem na jeden ze stěžejních bodů volebního programu, který představuje boj s korupcí. Tvrdík v tom ovšem vidí jinou spojitost. Podle receptu "topky" na oživení zdravotnictví si pacienti v mnoha případech připlatí za lékařskou péči, mezi dražší položky zamíří také rentgenové snímky. Tvrdík ve svém prohlášení dodal, že pak "budeme na snímek knížete pohlížet s trochou nostalgie".


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video