Usvědčující fotografie: Mrázkův vrah při práci.

Usvědčující fotografie: Mrázkův vrah při práci. | foto: Jan Karásek, MF DNES

Mrázka zabil Langer

  • 1
Objev DNES už ví, proč byl do spodního šuplíku policejní služebny odložen spis o vraždě capa di tutti capi české mafie a osobního přítele Karla Gotta Mrázka. Spis obsahuje detailní fotografii pravděpodobného vraha.

Jak se k nám fotografie dostala? Na stříbrné pancéřové dveře redakce Objevu zaklepalo usmolené, poněkud připosražené individuum. Zkušení redaktoři poznali zejména z jeho trhané mluvy a servilních pohybů policistu.

"Nuže, strážmistře?" otázali jsme se. 

Policista hodil s velkým gestem na stůl fotografii, kterou otiskujeme: "Tak za kolik?" zeptal se frajersky.

"Teď už za nic, strážmistře," odpověděli jsme.

Když viděl, že žádné peníze nedostane, strážmistr Kapsář vypověděl, že fotografii ze supertajného spisu "Teplík" poskytl novinám, protože byl zděšen nedůstojným průběhem prezidentské volby.

Vzhledem k tomu, že policisté se mezi sebou navzájem zhusta špehují, udávají a často i vraždí, považovali jsme důkaz za krajně podezřelý. Bývalý vysoký důstojník rozvědky Manták však potvrdil: "Ano, todlencto je jako nejspíš ten ksicht toho lempla", a přihnul si devadesátiprocentní ukrajinské slivovice. Na otázku, proč rozvědka dále nešla po stopě předmětného zločince, jen hlesl: "Nejsou lidi. To si snad máme najmout Ukrajince?"

Objev DNES

Ministr vnitra Ivan Langer nejprve nechtěl o případu Mrázek ani slyšet: "Nechápete, že mám důležitější věci na práci? Pro policii je životně důležité pořádně vymalovat služebny a hlavně natřít naše auta na stříbrno. V příští pětiletce se pak postaráme i o to, aby některá z nich jezdila."

Konfrontován s jasným důkazem musel uznat: "Ten člověk je velmi podobný, až na to, že já mám mnohem více vlasů."

Politické strany jsou v názoru na to, že vrahem Mrázka je nejspíše Langer, nejednotné. Mirek Topolánek Objevu řekl: "Kdyby to udělal Bém, názor bych měl, u Ivana fakt nevím. Možná mě podporuje."

Jiří Paroubek poslal rozhořčené prohlášení: "Jde o další persifláž ODS, která si chce perfidně přivlastnit zásluhy za likvidaci zločince. Ve skutečnosti to udělala moje kočka. A nijak se tím nechlubíme."

Petra Paroubková i Zuzana Paroubková odmítly mít s odstraněním Mrázka cokoliv společného. Blízká známá Ivana Langera Objevu DNES prozradila: "Ivan vypadá jako úředník, ale v duši je romantik. Předsevzal si jako potulný rytíř, že zbaví zemi všech nepotrestaných mizerů. Už měl koupenou i letenku na Bahamy, když přišlo to nešťastné jmenování ministrem vnitra, které mu veškerou snahu o spravedlnost úplně zhatilo."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video