Mlha zavinila v Praze neobvyklý počet nehod

- Deset lehce zraněných lidí a škoda téměř za dva a čtvrt milionu korun. To je bilance středečních téměř sto čtyřicet nehod, které se, zejména kvůli husté mlze, staly na území Prahy. Nejvíce z nich - patnáct, při nichž se střetlo celkem čtyřicet automobilů, se stalo v dopoledních hodinách na Evropské ulici v Praze 6. K haváriím v této ulici však záchranná služba vyjížděla pouze jednou.

Podle pražského policejního mluvčího Jana Holuba byly nejčastější příčinou havárií právě mlha a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky. "Zejména na Evropské, v úseku mezi odbočkou na Tuchoměřice a Drnovskou ulicí, však nešlo ani tak o vážné řetězové nehody, jako spíše o naťuknutí auta jednotlivci. Proto jsme dosud hmotnou škodu havarovaných na této ulici vyčíslili zhruba na jeden a půl milionu korun," řekl Holub s tím, že počet havárií není konečný. "Další oznámení přijala operační střediska obvodních ředitelství nebo místní policejní oddělení," dodal.

Protože další zhruba šedesátka vozů havarovala na Evropské ulici za hranicemi hlavního města, pracovali na odstranění následků nehod celé dopoledne a ulice byla v obou směrech průjezdná až od půl druhé odpoledne.

Z nehod v hlavním městě, které si vyžádaly raněné, byla první hlášena ve čtvrt na osm z Evropské ulice, kde se střetl osobní automobil s nákladním. "Převezli jsme tři lidi s lehčím zraněním. Naštěstí jen harašily plechy a nikoho to nestálo život," podotkl mluvčí záchranné služby Jan Škoula.

Jedna z hromadných havárií v Evropské ulici v Praze, které se staly během rána v husté mlze

Dva z automobilů, které se v husté mlze srazily při hromadných haváriích v Evropské ulici v Praze


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video