Diskuze

Chaos, podcenění a respirátory za 777 korun. NKÚ prověřil stát kvůli pandemii

Rozdíly v ceně i kvalitě provázely nákupy pomůcek proti šíření nákazy covid-19, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Vnitro kupovalo respirátory FFP3 za cenu 60 až 422 Kč za kus. Úřad uvedl, že ministerstvo zdravotnictví od roku 2011 neměnilo Pandemický zákon. Od té doby se státní zásoby pomůcek neměnily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Vedení ministerstev a jejich chod neodpovídá stavu století. Mají pocit jak světle pracuji a obhajují se, ne vůči světu a jeho stavu mimo budovy, ale vůči předpisům, metodikám, nařízením zájmům vládnoucích lidí, kteří nemusí mít cíle prospěchu společnosti. Je jedno kolik respirátor mohl stát o to přece nešlo... A do dnes o cenu a spoustu věcí nejde... A tak se peníze přemisťují k lobistům, oligarchům a kapes členů vlády...

0 0
možnosti
MK

Chaos nebyl jen při nákupu, ten nás provází celou pandemií.

Chaotická a nekoncepční opatření, testování, očkování, jeden velký chaos.

1 0
možnosti
JV

Chtěla bych vidět toho odvážlivce, který by v roce 2018 přinesl do našeho Parlamentu návrh nového pandemického zákona, oproti tomu starému značně přísnějšího, a trval by na jeho zařazení do schvalovací procedury; to by bylo jízlivostí a zesměšňování a milionů změn a připomínek; dodnes by, pokud by nepřišel koronavirus, ještě nebyl ani v druhém čtení a pro předkladatele by to byla politická sebevražda. Vždyť naši tzv. západní civilizaci něco podobného postihlo naposledy před sto lety - španělská chřipka - a tak by takové "bájné vyprávění starců" asi nikoho příliš nezaujalo. Zvykli jsme si, že pandemie se vyskytují občas na východě Asie a v Africe, Evropě se už nic takového přece nemůže stát. A Matka Příroda se ušklíbla, zasmála a do té sebevědomé a zhýčkané euroamerické civilizace vypustila potměšilého koronavira.

0 0
možnosti
Foto

Takže vlastně za všechno může MV a Hamáček, zatímco MZd s Vojtěchem byli jen takoví náhodní kolemjdoucí...

Pochopil jsem smysl sdělení nezávislého média správně?

1 0
možnosti
Foto

Navrhuji zkontrolovat účty vládních představitelů R^

1 0
možnosti
MO

Čím větší chaos, tím lépe se krade

1 0
možnosti
JH

J25o78s10e88f 39H28o69n20e44š

22. 3. 2021 11:46

Ono se to řekne nehospodárnost,ale Američané na letišti přeplatili dodávku ochranných pomůcek a místo do Evropy letělo letadlo do Ameriky

0 2
možnosti
Foto

Pro mě je důležité, že podle konkurenčních stránek některé kauzy řeší policie. Třeba přinejmenším jednu Hamáčkovu. Proč to tu také nepíšou?

1 0
možnosti
MP

Tady jste n návštěvě u nemajitele a ten rozhoduje co a kdo bude psát.

4 0
možnosti
MP

Líbí se mi jak je to hezky po babišovsku upravené, nějaké chybičky se staly, ale není to nic hrozného, to bylo kontextem doby, tomu se říká poctivá novinařina pro nemajitele.

6 1
možnosti
PM

P79e57t52r 41M69i65c10h33a30l

22. 3. 2021 11:14

To je vidět, jak iDnes s celým ANOfertem estébákovi nepatří. ;-D

5 0
možnosti
PM

P25e33t90r 73M29i73c90h10a45l

22. 3. 2021 11:11

Nevážené koblihy, které tu neustále obhajujete svého zločineckého guru a jeho partu - přečtěte si článek u konkurence, co se to vlastně tehdy dělo. Jak se "získávaly zakázky" na nákup ochranných prostředků. Možná vám z toho bude na zvracení.

9 0
možnosti
PS

Vytunelovat stát jako firmu.To se tomu grázlovi úspěšně daří.Před volbami pošle voličům pět roušek a respirátor a má to doma.A pak už nikomu nevadí,že jim přikáže kupovat respirátory jak o život.Jeho věrní mají asi peněz dost.

5 0
možnosti