Bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (23. ledna 2014)

Bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (23. ledna 2014) | foto: Michal Šula, MAFRA

MPSV podalo další stížnost kvůli IT zakázkám, Marksová zvažuje právní kroky

  • 21
Vedení ministerstva práce a sociálních věcí podalo další trestní oznámení kvůli zakázkám na informační systémy, které zadalo předchozí vedení resortu. Podle bývalé ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD) se nynější vedení ministerstva snaží ji a její tým dehonestovat a úmyslným jednáním poškozuje jejich dobré jméno. Zvažuje proto právní kroky.

Podnět Nejvyššímu státnímu zastupitelství se týká manažerského informačního systému a služeb systémové integrace a je na neznámého pachatele.

Ministerstvo práce podalo trestní oznámení kvůli IT systému a skartaci

Marksovou ve funkci po loňských podzimních volbách vystřídala Jaroslava Němcová (ANO). Ministryně v demisi svou předchůdkyni a její tým za stav informačních systémů a zakázky na ně kritizuje. Vedení ministerstva podalo už několik trestních oznámení, a to kvůli zabezpečení kanceláří, skartaci dokumentů či zakázce na ekonomický systém resortu. ANO přitom nyní znovu vyjednává s ČSSD o vytvoření společné vlády.

„Po předchozím vedení řešíme celou řadu problémů,“ uvedla Němcová. V tiskové zprávě ministerstvo uvedlo, že „se lze domnívat, že bývalé vedení resortu po sobě zanechalo celou řadu problematických projektů“. Podle Němcové mohla v případě manažerského systému a služeb systémové integrace resortu „vzniknout další škoda značného rozsahu“.

Bývalé vedení chce očistit své jméno, zváží právní kroky

Marksová sdělila, že považuje postup nynějšího vedení resortu za skandální. „Jde o úmyslné jednání, které bez důkazů poškozuje dobré jméno bývalého vedení a bývalé ministryně Michaely Marksové,“ uvedl tým bývalé šéfky resortu práce.

Chystá obranu. „Na základě smyšlených a vykonstruovaných obvinění učiní bývalé vedení ministerstva všechny kroky k očištění svého dobrého jména a zváží všechny možné právní kroky proti ministryni (Němcové) a jejím spolupracovníkům, kteří se na tomto skandalizování bývalého vedení ministerstva podílí,“ sdělil  tým Marksové.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video