Roman Prymula u prezidenta Miloše Zemana v Lánech před loňským jmenováním ministrem zdravotnictví | foto: Kancelář prezidenta republiky

Prymula se stal poradcem Zemana. Pozice má být neplacená

  • 604
Bývalý ministr zdravotnictví a exporadce premiéra Andreje Babiše se objevil na seznamu poradců prezidenta Miloše Zemana. Prezident již v neděli v pořadu Partie na TV Prima avizoval, že by rád Prymulu přijal jako svého poradce na neplacené pozici.

Epidemiolog Roman Prymula se objevil v pondělí na seznamu poradců prezidenta na webových stránkách Hradu.

Prezident již v neděli na TV Prima uvedl, že by se exministr mohl stát neplacenou posilou v jeho týmu poradců. 

„Jak správně říká pan premiér, jeho sociální inteligence není ideální. Ale jako epidemiolog je vynikající,“ řekl Zeman. Poznámkou na sociální inteligenci narážel na Prymulovu návštěvu fotbalového utkání pražské Slavie ve stejný den, kdy volal po tvrdém lockdownu.

Návštěva fotbalového utkání ho v únoru stála místo poradce Andreje Babiše. „Právě jsem s panem Prymulou ukončil spolupráci. Důvodem je, že byl na zápase. Není možné, aby mluvil o lockdownu a potom šel na fotbal. Samozřejmě, že mi to vadí. Říkám vám, že už s ním nebudu spolupracovat. Už nebude můj poradce,“ napsal Babiš pro iDNES.cz bezprostředně po zápase. Prymula naopak tehdy tvrdil, že křeslo poradce opustil po vlastním uvážení sám.

Mezi poradce Zemana patří dále například bývalý místopředseda ČSSD Michal Hašek či podnikatel a bývalý místopředseda Strany Práv Občanů Martin Nejedlý. Celkem je na seznamu oficiálních poradců prezidenta republiky 15 lidí, a to včetně Prymuly.

Současná opatření nestačí, musíme masivně očkovat, říká Prymula:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video