Diskuze

Spory o Izrael. Zeman chce omluvou Lipavského „proplesknout“, míní politolog

Spor prezidenta republiky Miloše Zemana s pirátským ministrem zahraničí Janem Lipavským pokračuje. Podle hlavy státu způsobil Lipavský krizi česko-izraelských vztahů a Zeman se za to chce nyní svému izraelskému protějšku chce omluvit. Slova hlavy státu jsou sice přehnaná, ale postoj šéfa diplomacie působí v koalici nepokoje, míní politolog Josef Mlejnek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je mi vcelku jedno, co musí zastávat pan ministr za názor a jestli je , či není jeho,

ale proč to musí komentovat president, který od padání na klenoty není vidět, jen od excesu do exscesu v tisku, nechápu. Jeho hrdost je neskutečná, jak dlouho se za něj ještě budu muset stydět? Pod slovem prezident si představuji tedy úplně jinou osobnost a Bureš to taky asi nebude...ale kdo také netuším....

0 1
možnosti
VS

Lipavsky je klasicky antisemitsky buran, coz Zeman velice dobre vi a proto ho tim ministrem jmenovat nechtel. To, ze nakonec podlehl je na povazenou.

1 2
možnosti
MB

Už, aby byl pryč, nebo ještě natropi mnoho nepříjemnosti !!!!

3 1
možnosti
KH

Už se to krátí, ještě 248 dní. Ale nepochybuji o tom, že se bude snažit nějaké to zlo ještě napáchat.

1 1
možnosti
OS

Lipovský je klasický antisemita, který by rád jednal o Izraeli s teroristickou organizací Hamas, aby tím židovskou otázku konečně vyřešil.:-P

15 0
možnosti
LJ

Bez ohledu na to, zda CR ma nebo nema odsoudit kritiku OSN, prezident se ma ridit politikou vlady, kterou predstavuje ministr zahranici.

Zeman zase poskozuje obraz CR.:-(

9 20
možnosti
KH

Mínusaři, přečtěte si ústavu.

0 2
možnosti
DN

EU je izraelsko-palestinském konfliktu nestranná????

14 0
možnosti
LM

U mě přidá.

Prostě Izrael okupuje cizí území, OSN ho za to dlouhodobě kritizuje a EU taky, byť je mírnější.

Neříkám že že strany Palestinců je vše v pořádku, to rozhodně ne, ale bez prvního kroku že strany Izraele se to sotva vyřeší.

4 23
možnosti
VS

Izrael zadne uzemi neokupuje.

1 1
možnosti
MO

No, budeme teď Izraelce na něco potřebovat?

1 16
možnosti
MK

Špatná otázka. Ta správná je, jestli budeme někdy na něco ještě potřebovat Zemana.

11 11
možnosti
MR

M32i25l68a72n 33R12h67e43i20n

30. 6. 2022 18:27

Tohle je vylozene ostuda. Kdo to proboha videl, aby si jedna vladni strana prosazovala soukrome jinou politiku nez vlada jako celek? Pokud Lipavsky (nebo kdokoliv z clenu vlady) nesouhlasi s vladni politikou, tak ve vlade proste nema co delat.

47 4
možnosti
MR

M67i68l49a92n 31R41h13e72i41n

30. 6. 2022 18:33

Coz jde tedy samozrejme na triko Fialovi, ktery se v tomhle projevuje jako velmi slaby premier, kdyz nijak nespojuje vladu v jeden funkcni celek, jehoz je sefem, ale prezentuje ji jako spolek nesourodych individui kdy na kazdy pravo prosazovat svuj nazor.

17 3
možnosti
JC

J84a81n 85C85e46p75e68k

30. 6. 2022 18:12

Zemana hodnotit nebudu, nemá to cenu. Piráti, ti mají raději Palestinské vraždící teroristy než schopné, pracující a inteligentní Izraelce. Co je pro náš stát asi potřebnější, mít za kamarády teroristy nebo Izraelce, kteří mají velkou část top výrobků od armády až přes odsolování a podobné věci?

Piráti v současné vládě naprosto nuloví. Z různých článků, televizí vidíte toho a toho ministra zahraničí jakéhokoliv státu, jak někde jedná, mluví. Lipavský nula včetně ostatních Pirátů. ODS, kterou jsem volil, občas v televizi nevýrazný Fiala, čočku tomu dal svým projevem a gesty rukou v televizi a k tomu výjimečně antitalent Stanjura, který viděl finance tak maximálně ve své bezedné peněžence, když je celý život přisátý na stát a velmi štědře placený. TOP s Pekarovou, té by měli zakázat mluvit, protože cokoliv pronese, to je perla. I ten Kalousek, kterého rád nemám, tak mluví občas naprosto rozumně a má v lecčems pravdu. Na rozdíl od té v uvozovkách naprosto neinteligentní paní. V médiích jsou nejvíce vidět všeználek Jurečka, který se musí vyjádřit naprosto ke všemu, i když to není jeho gesce a pak Rakušan, to samé.

Co si mám o takové vládě myslet? 8-o

26 8
možnosti
MK

Nemyslete si nic.

2 7
možnosti