- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dávala také paní Zábranská děckám jodové tablety,měli příděl vody půl litra na den a osobu,byli tam potkani a švábi,smrad z desinfekce ,výměšků a mrtvol?
Asi to byla taková veselá válka aby se děcka nenudila a bylo o čem psát.Paní Zábranská,jistě Vám spousta lidí poděkuje,že jste je uklidnila.Válka není asi nic tak hrozného.Prostě pár dní na chalupě o fazolkách.Stmelí to rodinu,nebo její zbytek.
Pani redaktorko, jistě jste si pěkně početla a o čem to bude příště? Nic si z toho nedělejte, občas se stane.
Ony ty příbalové letáky tam v těch krabičkách nejsou zbytečně. Paní redaktorka evidentně podcenila doporučenou dávku. Tak, no co už.
Komentář k tomuto článku shrnu názorem, který byl pod podobnou plnohodnotnou informací ze strany IDnes:
Tomáš Bednár
V Kohoutovicích prý hořel pařez.
Vážně, byl suchý nebo mokrý? On ten mokrý se špatně zapaluje.
Vůbec se Němcům za takové doporučení nedivím. Paní kancléřka tam pozvala tolik potenciálních teroristů, že na ně ani policie ani armáda nemusí stačit. A kdo si myslí že muslima zbaví jeho víry, tak by se měl podívat do historie, co se všechno muselo stát, než Osmani opustili dobytá území v Evropě a v Africe. Multikultura může existovat, ale ne v případě, že jedna strana má ve své víře pevně zakotveno, že jen ta jejich je víra pravá.
"co je to "konzervovaná plechovka"?"
To je "specyjálním" zinkem postříkaná plechovka, aby déle vydržela.
Mít hromadu potravin k jejichž přípravě je potřeba voda je na prd. V případě nedostatku vody by je asi museli chroupat suché...
V případě nedostatku vody je vám naprosto jedno, jestli máte jídlo nebo ne.
V čem je článek přínosný? My si těžko budeme pořizovat zásoby podle německé rady. Redaktorka očividně neumí vařit. Těstoviny lze na kamnech uvařit normální, proč "gumové" z plechovky? Proč míchaná "sušená" vejce? To by snad nikoho nenapadlo, zřejmě mají sloužit jako přísada do mouky při pečení.
Máme tedy usoudit, že dělání zásob je xenofobní, či co?
Když to někdo neumí, neměl by o tom psát.
(Jo, a pořezaný prst při krájení chleba by se měl tesat do kamene - taková slečna těžko pochopí, že tvrdý chleba lze rozbít kladívkem a čaj nemusí být Earl Grey, ale stačí hrst jehličí nebo pár šípků )
Špalda, čili dinkel nepatří zrovna k běžným potravinám, ten "záchranný balík" byl jistě sestaven zelenými pomatenci. V nouzi jsou ideální konzervy, jaké nám po válce zasílala UNRRA z USA- vojenské konzervy.
Pro nás, plebejce a pozůstalé po padlých zbyly zejména konzervy typu "rice and vegetable" nebo "condensed milk", o ty žádný bafuňář nestál. Výživnější byly konzervy typu "lunchmeat" nebo "corned beef", ty byly vyhrazeny bafuňářům z KSČ a jiných politických stran.
Takže já bych si nouzovou zásobu sestavil hlavně z vepřových konzerv pro vojáky, corned beef, konzervované fazole v omáčce, švédský kneckebrot a hlavně basičku piva desítky. Tu je třeba každé tři měsíce obnovovat, takže průběžně spotřebovávat.
no, myslím že čtyřicátníci vytrénovaní z dob socialismu, kdy bylo povinné brané cvičení a blackout pomalu týdně by přežili... U dnešních dětí nedokázající zabít králíka a nevědících, kde se "vyrábějí" vejce či si zatopit v kamnech si už tak jistý nejsem...
Fazole nebo cizrnu necháte 2-3 dny naklíčit. Je poživatelné bez vaření + vitamíny jako bonus.
Ovesné vločky namočit a jíst bez vaření lehce zfermentované. Chutné, zdravé, zasytí, zvýší imunitu.
Atd, atd. Těstoviny uvaříte i v kotlíku mezi dvěma kameny. Sušené mléko je poživatelné. Olivový a kokosový olej má téměř neomezenou dobu spotřeby, stejně jako rybičkové konzervy.
Ten měsíc by se dal v pohodě i bez rad rozdaných Němcům, jsou nesmyslné.
btw. hodí se tranzistorák nebo dobíječka na kličku nebo solární (např. mají v doporučení i Kaliforňané pro případ zemětřesení nebo na Floridě při záplavách). Důležité je zůstat v kontaktu se světem. Místo baterek stačí sirky a svíčky, případně dobíjecí svítilna.
A pro některé z nás zásoba teplých ponožek!
Bacha na to, čočka nebo cizna jo. Fazole jsou bez uvaření jedovatý!
Co je to konzervovaná plechovka? To se jí?
Oprava, teď čtu konzervová. Ale nebylo by lepší napsat jednoduše konzervy?