Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Malý Kristián žije roky v nemocnici. Lékaři hlídají, zda dýchá při spaní

Šestiletý Kristián v podstatě nepoznal nic jiného než nemocniční pokoje. Trpí syndromem spánkové apnoe, při kterém ve spánku přestává dýchat. Pokud by nebyl napojen na ventilační dýchací přístroj, udusil by se. Prostějovští lékaři proto nyní usilují o vznik oddělení, které by dlouhodobou péči o dětské pacienty převzalo. Bylo by první v zemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Janulle

9. 3. 2012 19:40
to je hnus co tu píšete

Omlouvám se ale některým článkům se musím smát. Osobně Kiku znám, bejvám s ním skoro každý den venku.Když ho poprvé dovezli do nemocnice a my jsme s ním šli ven nedokázal stoupnout na písek či trávu, protože se toho bál.Neznal to.Znal jen 4holé zdi a  holou podlahu!!!!Dnes je to skvělej pokrok se na něj podivat a vidět co s ním jeho "tetičky" z nemocnice dělají jak mu pomáhají.Potkávam ho se sestřičkama venku a aji jiejich rodiny s ním chodí ven, hrají si s ním.

0 0
možnosti
JP

Edd

7. 3. 2012 5:42
Co je to za blbost

Mam tezkou spankovou apnoe, dychaci pristroj ve kterem elektronika hlida mnozstvi dodaneho vzduchu a podle potreby zesiluje tlak. Zadnou nemocnici ani lekare co by hlidali, jestli jsem se neudusil nepotrebuji. Takhle spim uz skoro 20 let. A o co jde?

Toto neni nic noveho. To jenom "cesti lekari" objevili Ameriku. Nebo "cesti novinari" Nebo oba.

0 0
možnosti
JP

Edd

7. 3. 2012 5:51
Re: Co je to za blbost

Jenom bych chtel dodat. Cele zarizeni se vejde do vetsi damske kabelky, cestovat muzete bez problemu, Porizovaci cena je kolem 20 000 korun a meni se asi po 5 letech.

Rocni naklady ca 4 - 5 000 korun, plus destilovana voda na zavlhcovani vzduchu, coz uz je takovy maly prepych, ktery neni vzdycky potreba. Drive jsem pouzival prevarenou, destilovana je lepsi.

0 0
možnosti
D

dizkuter

7. 3. 2012 0:22
chudak dieta

strasne smutne, personal nemocnice ma moj obdiv, ak by zverejnili ucet, tak by som niecim kludne prispel( a verim, ze nie sam)

a tych kretenom diskusii, ktory by ho najradsej odpojili od pritrojov by som najradsej dal cez drzkuRv

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

7. 3. 2012 0:38
Re: chudak dieta

bych tě chěla vidět, jestli bys na to měl sílu. nepřepral by ani mě:-)

0 0
možnosti
MR

harkh

6. 3. 2012 22:10
Asi nedostanu žádný hlas v této diskuzi...

... ale zrovna dnes jsem přijel uplně vyřízený z práce, unavený, zničený, podrážděný, otrávený...  ale ještě teď jsem si přečetl tento článek, a vím jistě, že bych se po kolena v hov..ech brodil, aby moje dítě bylo vždy a za všech okolností zdravé a neměl jsem tyto problémy a tomu chlapci přeji jen a jen tu nejlepší budoucnost, která je možná. Kdybych měl nějakou šanci pomoct, tak to udělám, a taky díky sestrám, které ve dne v noci za dvanáctku (tedy průměrný sesterský plat v ČR) u toho kluka sedí a hlídají ho, aby byl ok..... prostě čím víc pohádek bude moci shlédnout, tím víc mu to přeji....

4 0
možnosti
HB

zeto

6. 3. 2012 22:38
Re: Asi nedostanu žádný hlas v této diskuzi...

Já ti "hlas" dám. Jen nevěř, že sestra dělá v takovéto nemocnici za 12. Věř mi, v jedné velké nemocnici dělám. :-) (čímž vůbec netvrdím, že by nemohly mít víc)

1 0
možnosti
K

kunta_kinte

6. 3. 2012 22:08
je to smutne

ale nastava otazka.. jak dlouho na tuto "udrzbu" budou penize ?:-/

0 0
možnosti

mamina2

7. 3. 2012 8:23
Re: je to smutne

A jakou má perspektivu?

0 0
možnosti
R

redblood88

6. 3. 2012 21:25
vy ste vsetci nainteligentnejsi tvorovia za opicami asi ...

som tazko zdravotne postihnuty a mam KID syndrom (natolko je celkom bolestive i som naucil v tom žit), ktomu koža my narusila sluch takze uplne hluhota. niektory ludia boly natolko laskavy i ochotne mne i ze maju odvahu povedat ze mal by som byt dávno mrtvej. vraj zaberam miesto a zbytocne prelievanie peniaze na liecenie moje zdravie ze štát by usetril tolke miliony a blablabla ... okolo toho. A tak sa chcem opytat, je pre vas peniaze dôležite než láska? s peniazmi si mozete tak akurat strcit rovno do p**ele.

a este aby ste aj vedeli zijem s rodičmi mam malu izbicku pre seba a som spokojnej nikomu nezavadzam , a ktomu navyse pomaham niektorych ludi ci tazko zdravotne alebo zdraveho cloveka.

len moc nechapem preco kecate nezmysli, bezte do nemocnice na hocijakom oddeleni kde maju pacienti  rizikove o zivot alebo plne bolesti, skuste sa o nych postarat aspon na jeden rok , potom si prehodnotte si vlastne názor i váš vlastnej premudreny IQ. (prosim nekomentujte o mojej gramticke chyby)

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

6. 3. 2012 23:10
Re: vy ste vsetci nainteligentnejsi tvorovia za opicami asi ...

Peníze nebo láska? Tak jednak jsou i jiné věci a jednak takhle to životní dilema nestojí. Být bez lásky je dlouhodobě úplně stejně blbé, jako být bez peněz.

Peníze mi s rodinou umožňují (lépe) bydlet a prožívat mnoho věcí s mými blízkými (třeba dovolené). naopak se nezřídka stává, že manželé co se dostanou do finančních problémů se začnou nenávidět.

A že si máme peníze strčit do....... No my si je tam klidně strčíme. ale jsem zvědava, za co se pak budete léčit:-)

A upřímně nevím, jestli by se někteří lidé po ročním (možná už i týdenním) stárání se o postižené ještě víc neutvrdili v tom, že to nemá cenu.

1 0
možnosti
PZ

Potíárač zlořádu

6. 3. 2012 21:14
O jak hodnotná debata, dám vám téma k zamyšlení

v Africkém rohu byla tropická země zvaná dnes Etiopie, Nádherná země , pravý ráj na zemi, nicnéně v zemi se nám začli nekontrolovaně množit takový divný dvounohý černý domordci, na začátku 20 století jich bylo ani ne 7M, v roce 1960 jich již bylo 20M, dnes jich je 83M a za pár let jich bude 100M. Tihle tvorové nejdříve vybili a sežrali všechna divoká a volně žijící zvířata větší než králík, pak vykáceli vetšinu lesů a z 50% země vyrobyli poušt Dnes na té poušti sedí 83M jedinců, kteří si svou zemi již dávno zničili, čekají na to až jim z letala schodí nějaké to jídlo aby se mohli věnovat jedinému co jim jde a to rozmnožování se, až jich bude 100M a ptáci přestanou chazovat papů vydají se na sever ve snaze zdevastovat další kus zemně.

Na severu jsme my , toš mudrcové postřílíte je nebo se necháte sežrat?

3 0
možnosti
GU-I

Generál Ugarte - inmortal

6. 3. 2012 21:15
Re: O jak hodnotná debata, dám vám téma k zamyšlení

Tady je nějaká soutěž o co nejméně související paralelu?

0 0
možnosti
K

karyp

6. 3. 2012 20:46
nemůžu si to nechat pro sebe

Mám jednu radu, která se mi v životě už miliónkrát vyplatila - nevyjadřuju se k ničemu, co jsem nezažil/a na vlastní kůži. Je to jednoduché a ušetří to spoustu situací, kdy ze sebe člověk věřejně udělá blba.

3 0
možnosti
TB

MayaMoya..

6. 3. 2012 21:22
Re: nemůžu si to nechat pro sebe

Chodila jsem kdysi 3 roky s klukem, co apnoe měl. Asi v mírnější formě, než chlapec, o kterém je tento článek, ale vím co je apnoe velmi zblízka. Proto jsem si dovolila zareagovat na některé zdejší mudrce...Ta nemoc sice není léčitelná, ale dá se poměrně dobře korigovat. Až bude ten chlapec starší, nebude potřebovat plicní ventilaci "hard", ale jen přenosný ventilátor, který je velký jako knížka + hadice s náústkem. Proto nechápu ty řeči o "ponechání na přírodě"

0 0
možnosti
TB

MayaMoya..

6. 3. 2012 20:07
Nestačím se divit...

Pan.Pravda.se.vrací...snad není normální...Jak můžeš vůbec vypustit takové nesmysly z pusy a ještě se tím chlubit?? Život každého člověka má stejnou cenu. Neexistuje mezi tím rozdíl. Rozdíl je pouze v tom, jak každý se svým životem naloží. Ty myslíš, že když děláš někde nějakýho mamagera, že má tvůj život větší hodnotu, než malýho kluka, co má apnoe? To je snad zlej sen...že vůbec existuje někdo, kdo řeší váhu lidského života takhle...Je mi z tebe opravdu zle.

3 0
možnosti
P

pan.pravda.se.vraci

6. 3. 2012 20:13
Re: Nestačím se divit...

zle ti bejt muze, ale zkus mi teda dokazat, ze treba zivot Steva Jobse mel stejnou hodnotu, jako zivot malyho Somalce, trinactyho potomka negramotnejch rodicu s vodnatou hlavou.

4 0
možnosti
S

Shadowrat

6. 3. 2012 19:52
Osobní setkání

Měl jsem možnost se přijít podívat na zmíněnou charitativní akci v Prostějově a všem diskutérům "žít mají jen silní a zdraví" bych rád vzkázal, že Kristián je velmi živé a normální dítě, které se chová zcela přirozeně a je s ním zábava. Spekulovat o tom, kdo by se jak v té či oné životní situaci je rozhodně jednoduché, když nejde zrovna o osobní případ. Zajímalo by mě, kolik "silných" jedinců by se našlo, pokud by se dozvěděli, že je jejich dítě nějak postižené. Ano, je pravda, že je na soužití s těmito lidmi potřeba vynaložit trochu více úsilí, ale není to zase naopak skvělé, že se najdou takoví lidé, kteří se starají rádi? V době, kdy jsme směřováni všichni do jedné skupiny, ale tak, abychom žili každý ve vlastní bublině je skvělé vidět příklad obětavosti a touhy pomáhat. Medicína a lékařské postupy se stále zdokonalují a tak není nemožné, že Kristián ve svém dospělém věku bude zcela normální a nikdo z vás by ho na "postiženého" netipoval.

12 0
možnosti
T

trikmann

6. 3. 2012 21:11
Re: Osobní setkání

Souhlasím, rasová hygiena a sociální Darwinismus jsou věci minulostí.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadili proti davu plyn i vodním dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

Nejraději měli Češi EU za předsednictví. Vlnu nevole vyvolala migrační krize

1. května 2024  11:03

Největší nespokojenost s členstvím Česka v Evropské unii byla v době migrační krize. V roce 2016...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!