Diskuze

Ukryté majetky politiků. Ministerstvo jejich přiznání ukáže jen na žádost

Ministerstvo spravedlnosti omezilo přístup k majetkovým přiznání politiků a dalších veřejných funkcionářů. Učinilo tak kvůli rozsudku Nejvyššího správního soudu. Do takzvaného Centrálního registru oznámení půjde nově nahlížet pouze po podání žádosti. Doposud přitom mohl každý prohlížet, jaké majetky, příjmy nebo dluhy politici přiznávají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Protikorupcni hnuti jede.

0 0
možnosti
TR

Rudá Marie úřaduje.

2 0
možnosti
TD

Takže teď někdo programem stáhne tu databázi, kde jsou jen jména a funkce, vygeneruje tisíce podepsaných mailů nebo datových zpráv se žádostmi, a zase se bude po správních řízeních vymýšlet, proč informace nevydat.

0 0
možnosti
PV

Hnus této vlády pokračuje !!

Paní mynistryně by si měla uvědomit kdo politiky platí - a ten kdo platí musí mít přehled co se děje s jeho penězi 8-o8-o

1 0
možnosti
JP

J72a56n 67P28o53k36o21r13n74ý

11. 11. 2020 7:39

Vy nejste schopen pochopit, že to je rozhodnutí soudu, že ne.

0 0
možnosti
MV

Dobře, tak uvidím, že si vydělal XY. A co? Co s tím budu dělat? Závistivý národ se budě utápět žlučí. Někdo bude argumentovat, že to je kvůli ochraně před korupcí. Před jakou korupcí? Copak si to ten člověk dá do daňového přiznání? A co je tedy smyslem? Abych se ptal, jak to, že si tady někde vydělal mimo úřad? Takže někdo řekne, že tento výdělek byl ok a tento ne? Neřekne. No pokud to tedy nechceme, tak zakažme jakýkoli jiný příjem během mandátu a není co řešit. A pokud chceme mít kontrolu nad prací pro zájmové skupiny, tak to se z pohledu politika děje vždy. Vždy pracuje pro nějakou skupinu a tou skupinou jsou sociální vrstvy. A který bůh řekne, že pracovat pro tuto vrstvu je správné a pro tuto špatné. Aha, správné by bylo, kdyby všichni politici pracovali pro sociálně slabé. To je přeci správné. To ale znamená, že nikdo nebude pracovat pro ty bohaté. No morálně správné, ale kde jaksi začneme brát zdroje, když všichni jsou chudí a ty bohaté nikdo nepodporuje, takže žádní nejsou a ti co byli odešli. Neboli, je mi vlastně úplně jedno, kolik si politik vydělal. Mám lepší program po večerech, než utápění se žlučí při pročítání kdo má kolik peněz. Zajímá mě, co politik udělal, neboli jaké má výsledky. Nic jiného. Místo daňového přiznání chci na začátku při zvolení konkrétní seznam slibů/cílů. Konkrétní. A to není..."budu se snažit".... Udělám tohle a tohle. A na konci každého roku chci přiznání výsledků. Splněno ANO/NE. Ani tečku navíc. A jinak ať si vydělá klidně na panelák.

1 2
možnosti
Foto

1. Politik by měl pracovat pro blaho většiny občanů(veřejnosti ) , blaho své vesnice, svého města a hlavně své vlasti.

2. Když politik přizná příjem 1 000 000 Kč/rok ,majetek v hodnotě desítek milionů a najednou ten majetek má hodnotu stovek milionů tak policii a veřejnost by mělo zajímat jak k tomu majetku přišel .

3. Politici vědí jaké jsou podmínky veřejné funkce . Nikdo politiky násilím nenutí ucházet se o VEŘEJNOU funkci.

0 0
možnosti
LK

Nádherná ukázka Rv

Takže když může třeba milion občanů této země nahlédnout bez jakýchkoliv omezení do údajů o příjmech politika XY, jedná se o nepřiměřený zásah do práva na soukromí a práva na informační sebeurčení veřejných funkcionářů.

Ale když ten samý milion občanů bude muset před nahlédnutím do týchž údajů vyplnit hloupý formulář (který bude muset někdo za peníze daňových poplatníků zpracovat, přijmout, evidovat, archivovat, ...), pak se o nepřiměřený zásah do práva na soukromí a práva na informační sebeurčení veřejných funkcionářů nejedná.

Nezlobte se na mne, ale tohle je natolik slabomyslné, že to jen utvrzuje mé přesvědčení o tom, že na byrokratizaci tohoto státu, která je spojená s bobtnáním eráru, mají naše soudy v čele s NSS velkou zásluhu.

2 0
možnosti
LS

Kristýna Kočí: "To nevadí, že ovládají policii. My máme justici".

0 0
možnosti
Foto

Soudruzi se zacinajo ozyvat. Napred dalsi a dalsi dny volna, ted schvalovani krachu. Co bude dalosi?

0 0
možnosti
LM

Já bych třeba rád viděl majetky kdysi ministra spravedlnosti a poté také exekutora a rád se dozvím kdo vlastně zapálil exekutorský úřad v Plzni a proč se to všechno stalo...

https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo .

3 0
možnosti
JS

J22a72n 37S28l13a93n57i93n20a

10. 11. 2020 17:59

Kdyby politici pracovali pro občany, voliče jak mají, tak by se po jejich majetku nikdo nepídil.

5 1
možnosti
JJ

Takové blbosti snad ani sám nevěříte. 8-o

0 1
možnosti