Petr Mach zvažuje, že bude kandidovat na předsedu politické strany.

Petr Mach zvažuje, že bude kandidovat na předsedu politické strany. | foto: MAFRA

Machovi svobodní získali podpisy a požádali o registraci

  • 36
Nová pravicová Strana svobodných občanů požádala ministerstvo vnitra o registraci. "Přípravný výbor nasbíral tisícovku podpisů nutnou k podání žádosti," informoval v pondělí jeden ze zakladatelů strany Petr Mach.

Podpisy strana nasbírala během šesti dnů ve všech koutech republiky, kde vznikala podpisová centra. Celkem získala 1134 podpisů.

Logo nové stranyStrana, která si do znaku vybrala berana jako symbol odhodlanosti, chce při volbách do Evropského parlamentu spolupracovat s hnutím Libertas irského odpůrce lisabonské smlouvy Declana Ganleyho.

Programovou prioritou nové strany bude boj proti lisabonské smlouvě. Vedle toho se chce zasadit za nízké daně, omezování byrokracie, za čisté životní prostředí "bez extremistické ideologie" a za rozvoj jaderné energetiky a zastavení výroby biopaliv na úkor potravin. - čtěte Svobodní se představili, odmítají Lisabon, slibují nízké daně

Stranu už podpořilo několik známých osobností včetně obou prezidentových synů Jana a Václava, malíře Adolfa Borna, houslisty Václava Hudečka, přednosty ortopedické kliniky motolské nemocnice Pavla Dungla či politologa Alexandra Tomského.

Petr Mach, který je výkonným ředitelem Centra pro ekonomiku a politiku (CEP), zvažuje, že bude kandidovat na předsedu politické strany.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video