Machálková nechce fotku se Zemanem

S politickou kampaní byla doposud spojována především zpěvačka Lucie Bílá, která v minulých letech vystupovala na podporu Václava Klause a jeho ODS. Tentokrát však Bílá nikomu zpívat nebude. Zato na politické pódium poprvé vystoupila její kolegyně Leona Machálková - ovšem na pódiu ČSSD. Rozdíl mezi oběma je i v tom, že Bílá zpívala Klausovi zdarma a z přesvědčení, Machálková to bere čistě jako byznys.

"Vůbec to nevypovídá o jejích politických sympatiích. Je to obchodní záležitost. ČSSD zaplatila tak jako ostatní: půlhodinové vystoupení Leony stojí čtyřicet tisíc plus pětiprocentní DPH," řekl její manažer Miroslav Jansa.

Lucie Bílá svou podporu ODS nijak neskrývala. Machálková se svým vystoupením pro Miloše Zemana a jeho stranu příliš nechlubí. "Do smlouvy jsme si dali podmínku, že její vystoupení nikdo nebude fotit a že to nevyjde v novinách. Také jsme řekli, že se nebudeme tvářit jako Lucie Bílá, tedy že tuhle stranu volíme," dodal Jansa.

Bílá letos Klausovi zpívat nebude, protože na to podle svého manažera nemá čas. "Kdyby to ale bylo potřeba, věřím tomu, že by jim Lucka vyšla vstříc. Není to tím, že by na ně zanevřela," vysvětlil její manažer Jiří Kouble.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video