Lupič nožem skalpoval svého známého

  • 3
Praha - Kapesním nožem skalpoval mladík svého známého. Zcela nečekaně se vyhrotila předem domluvená schůzka dvou přátel. Jeden z nich totiž vytáhl z kapsy nůž a zatáhl svého protivníka do křoví. Tam mu uřízl vlasy a vousy. "Vyžadoval 50 tisíc v hotovosti. Nakonec si donesl jen drobné věci za 20 korun," sdělila iDNES policejní mluvčí Eva Miklíková.

Mladíci, kterým bylo oběma kolem pětadvaceti let, se v parčíku v ulici Budějovická v Praze 4 sešli v neděli večer.

Podle policie se oba znali už z dřívějška. Schůzku si domluvili telefonem brzy ráno.

"Z kamaráda, kterého doprovázela mladá dívka, se ale vyklubal násilník. Svého známého zatáhl do křoví k nedalekému hotelu a vytáhl kapesní nůž," upřesnila Miklíková.

Ve křoví mu uřízl vlasy a vousy. Pak mu ukradl patnáct korun v hotovosti, tužku a papírové kapesníky. "Za 50 tisíc korun mu sliboval, že ho nechá na pokoji. Jinak vyhrožoval, že zlikviduje celou jeho rodinu," podotkla mluvčí.

Mladík i dívka pak z parku utekli. Kriminalisté po nich pátrají kvůli podezření z loupeže.

Podle mladíkova popisu byl asi pětadvacetiletý štíhlý násilník vysoký zhruba 180 centimetrů. Měl krátké tmavé vlasy. V době přepadení měl zelenou bundu a modré džíny.

Dívce mohlo být kolem třiadvaceti let. Byla štíhlá a vysoká asi 175 centimetrů. Měla černé vlasy a tmavé oči. "Všechna svědectví k této události přijmou policisté na lince 158," dodala Miklíková.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video