Lukáš Kolářík

Lukáš Kolářík | foto: Facebook, Profimedia.cz

STALO SE DNES: Chování Koláříka řeší policie, požáry v Řecku jsou pod kontrolou

  • 1
Bývalý náměstek ministra vnitra Lukáš Kolářík měl údajně napadnout svou asistentku. Všechny požáry v Řecku se už podařilo dostat pod kontrolu. Ruské a běloruské tenistky se nezúčastní turnaje Prague Open. Poslanci pro iDNES.cz uvedli, kdo podle nich má mít právo uzavřít v Česku manželství. Ukrajinská vojska postupují proti Rusku na nejméně třech úsecích fronty. Přinášíme přehled pátečních událostí.

Červnový incident, kvůli kterému Lukáš Kolářík rezignoval na funkci náměstka ministra vnitra, dostal nový rozměr. Koláříkova asistentka uvedla, že ji politik během incidentu několikrát fyzicky napadl. Šéf Pirátů Ivan Bartoš reagoval, že jeho chování budou řešit na nedělním jednání. Případem se zabývá i policie.

Škrtil mě a kopal, řekla asistentka. Chování exnáměstka řeší policie i Piráti

Všechny požáry v Řecku se už podařilo dostat pod kontrolu. Ráno o tom informovala civilní služba. Nebezpečí vzniku a dalšího šíření požárů však kvůli týdny trvajícímu suchu zůstává vysoké. Výstraha před extrémním rizikem vzniku požárů platí v šesti oblastech, což je o jednu méně než ve čtvrtek. Do Česka se z ostrova vrátí konzulární tým, uvedlo ministerstvo zahraničních věcí (MZV).

Přes Řecko se přehnala bouře, všechny požáry už jsou pod kontrolou

Ruské a běloruské tenistky, které se původně přihlásily na turnaj Prague Open, se podniku v areálu TK Sparta Praha nakonec nezúčastní. Organizátoři o tom informovali na páteční tiskové konferenci. Kvalifikace akce WTA 250 začíná v sobotu, hlavní soutěž v pondělí, titul bude obhajovat Marie Bouzková, naopak Barbora Krejčíková se kvůli zdravotním potížím odhlásila.

Ruské a běloruské tenistky na turnaji v Praze hrát nebudou, zasáhla policie

Hlavní bitva o to, kdo má mít právo uzavřít v Česku manželství, se sice odehraje ve Sněmovně až na podzim, ale už nyní má řada poslanců jasno a byli ochotni odpovědět na to, jak budou hlasovat. iDNES.cz oslovil všechny poslance jejich e-mailem ve Sněmovně.

Manželství a partnerství řeší tři návrhy. Řada poslanců se už ale rozhodla

Ukrajinská armáda pokračovala ve čtvrtek v útocích proti ruským invazním silám na nejméně třech úsecích fronty a v některých oblastech dosáhla úspěchů. Ve své poslední analýze to uvedl Institut pro studium války (ISW). Ukrajinci podle něj na jihu již zřejmě operují mnohem hlouběji za ruskými liniemi. Zároveň uvádí, že zřejmě nepokračovali ve významných mechanizovaných ofenzivních operacích jižně od Orichiva.

Ukrajinci se na jihu dostali hluboko za ruské linie, domnívají se analytici


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video