Ilustrační fotografie - počítače v našich hlavách

Ilustrační fotografie - počítače v našich hlavách | foto: Profimedia.cz

KVÍZ: Umíte myslet logicky? Otestujte se

  • 143
Doplňte číselnou řadu, vyberte obrázek, který nepatří mezi ostatní. Právě takové úkoly nejlépe prověří logické myšlení. Kvíz pro čtenáře iDNES.cz připravila společnost Mensa, specialista na měření inteligence a rozvoj nadaných dětí, která pořádá už desátý ročník Logické olympiády.

Letos se do Logické olympiády zaregistrovalo 61 284 soutěžících z 3 014 škol. Soutěže se mohou účastnit už i tříleté děti, pro které jsou připraveny testy čistě obrazové. Otázky nejsou postaveny na naučených znalostech, ale na schopnostech logicky přemýšlet.

KVÍZ: Umíte logicky myslet? Otestujte se

Finále Logické olympiády se koná v pondělí 27. listopadu od 10 hodin už tradičně v Míčovně Pražského hradu. Soutěžící čeká v každé kategorii několik bloků logických úloh.

Nejvíce finalistů - pětadvacet - je letos z Jihomoravského kraje, třiadvacet žáků přijede z Moravskoslezského kraje a devatenáct zastupuje Prahu. Pro vítěze každé kategorie je připravený notebook.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video