Livia Klausová chce emigrovat - kdo za to může?

- Manželka předsedy Poslanecké sněmovny a ODS Václava Klause Livia je vyděšena vloupáním do jejich služební vily a uvažuje kvůli tomu o emigraci z České republiky. "Přemýšlím o tom opustit tuto zemi," odpověděla na dotaz, jak se cítí po této události. Domnívá se že vloupání mělo být výhrůžkou její rodině.
Tolik Livia Klausová v rozhovoru pro deník Právo.
Manželé Klausovi zřejmě soupeří v tom, kdo z nich je více odtržen od normálního života. Proti jejím výrokům stojí nejméně tři argumenty:

1) Kdyby každý, kdo se stal obětí nějakého trestného činu, emigroval, zbyla by tady polovina republiky.

2) Policisté případ nevyšetřují jako politický útok, ale jako běžnou krádež. Výhrůžná vloupání přece vypadají jinak. Tihle hoši šli spíš po cennostech. (Ono taky když mám doma věci za čtyři miliony, nemůžu se divit, že to zloděje zajímá. Koneckonců - vila byla pojištěna, takže rodina Klausových dostane za ukradené věci náhradu.)

3) Manželka bývalého premiéra a současného předsedy Poslanecké sněmovny by své rozhořčení na poměry a stav země měla adresovat svému muži. On přece tuto zemi pět let řídil a i teď je v jedné ze čtyř nejvyšších ústavních funkcí, takže zodpovědnost za vývoj v zemi stále má.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video