Letenský zámeček je po rekonstrukci

Letná - Letenskému zámečku v Praze 7 se vrátila původní podoba z roku 1863, jak ji tehdy navrhl architekt Ignác Ullmann. Několikaměsíční rekonstrukci novorenesanční budovy dokončil její nájemce v uplynulých dnech. Už v neděli se bude v zámečku konat tradiční akce pořádaná radnicí Prahy 7 s názvem Putování za létem. Zámeček patří městské části a nájemce podle její mluvčí Heleny Šmídové provedl celkovou rekonstrukci na vlastní náklady.

Hodnotu oprav nyní odhadnou nezávisle tři znalci a částku si bude firma odečítat z nájemného, uvedla mluvčí. V zámečku bude opět restaurace a prostory pro různé společenské akce, dodala.

Lidé si budou moci budovu prohlédnout v neděli odpoledne při akci Putování za létem, dříve nazývanou Letenský pidižvík. Pro děti jsou připraveny různé soutěže, pro dospělé módní přehlídka. V rámci programu vystoupí hudební skupina Cingarela, divadlo Minaret a na závěr rocková kapela Dolores.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video