Letadlo společnosti SmartWings. - SmartWings.

Letadlo společnosti SmartWings. - SmartWings. | foto: iDNES.cz

Letadlo ČSA nemohlo bezpečně přistát, hodinu kroužilo nad Prahou

  • 118
Letadlo Českých aerolinií na pravidelné lince z Kodaně do Prahy mělo v pondělí dopoledne závadu na klapkách. Před přistáním proto víc než hodinu kroužilo nad Prahou. Potřebovalo se zbavit většiny paliva, aby mohlo bezpečně přistát. Letoun s 82 lidmi na palubě dosedl krátce po poledni. Nikomu se nic nestalo.

Letadlo mělo podle webu pražského letiště pravidelný přílet v 10:35. „Posádka letadla Boeing 737-700 zaznamenala dnes dopoledne během přiblížení na letiště v Praze závadu na vztlakových klapkách,“ uvedla mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková. Společnosti Smartwings je většinovým vlastníkem ČSA.

Posádka podle Dufkové postupovala podle bezpečnostních a provozních předpisů firmy, letadlo proto ve vzduchu spotřebovalo většinu paliva, aby snížilo svou hmotnost.

„Ve 12:03 letadlo bezpečně přistálo,“ řekla Dufková. Na palubě bylo 76 pasažérů a šest členů posádky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video