Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Lékař zavinil pacientovu smrt, tvrdí příbuzní

Bývalý ředitel nemocnice v Plané na Plzeňsku Karel Lysý se musí připravit na to, že se o něj i letos bude zajímat policie. Zatímco loni policisté vyšetřovali jeho manažerské aktivity v nemocnici, nyní budou zkoumat jeho práci lékaře na záchranné službě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tomas

17. 1. 2003 11:22
meningokok
co se teto choroby tyka, vim o ni skutecne pra-malo a desi me to. Mam pocit, ze se tu venuje dost pozornosti vleklym chochobam - ty jsou viditelne, ale tento brutalni bacil je jaksi utajeny.
0 0
možnosti

pí.Smutná

17. 1. 2003 13:55
Re: meningokok
Problém bude v tom, že si s tím sami nevědí rady. Do teď se psalo, že to postihuje zejména předškolní děti a dospívající mládež a BUM: 8-telý školák a 33-letý muž jim trochu trčí z jejich tabulek. Jde o to, aby někdo změnil metodické pokyny - a aby bylo povinností informovat veřejnost o nebezpečí a případné ochraně. Snad se něco rychle v tomto směru změní, protože až se zruší vojenská základní služba (kde stát alespoň brance očkuje - no jasně to si přece na triko nevezme, aby mladí umírali v jeho službách) může dojít  prudkému nárustu výskytu této záludné bakterie.    
  
  
 
0 0
možnosti

pí.Smutná

14. 1. 2003 16:56
chybu je treba hledat jinde
v tomto state je zoufale chaba osveta laicke verejnosti, jak je to s odborniky nemamt tuseni, ale co jsem hovorila se svym obvodnim lekarem, je pro ne meningokok "cernou murou". A NOVINARI ? ti jdou pouze po senzaci a pribehu. Muvim z vlastni zkusenosti, kdy mi vloni tohle "svinstvo" take zabilo syna a ja mela pocit, ze musim neco udelat. Napsala jsem na horkou linku idnes se stohym konstatovanim a poznamkou "ze se o teto chorobe prilis malo pise/vi". Mela jsem za to, ze jsem poslala "namet". Ale to jsem se spletla. Redaktorka Martina Riebauerova se mi ozvala zpatky, trochu se vyptala, a kdyz zjistila ze mi nejde o medializaci "naseho nestesti", ale o OSVETU konstatovala, ze pouze PRIBEH oslovi ctenare a jak rekla, tak ucinila a ani nemela potrebu mi rict, ze "svuj pribeh" o nasem synovi je v tisku. OSVETA NIKDE ! Ja mela spoustu casu o tom premyslet a shanet informace. Ty jsou vsak velice tezko dostupne a hodne zavadejici - nepresne. MUJ ZAVER JE NASLEDUJICI - EPIDEMIOLOGOVE, HYGIENICI A UREDNCI ZABYVAJICI SE "ZDRAVIM LIDU" JSOU ZODPOVEDNI ZA STAV INFORMOVANOSTI NARODA. Klistata me strasi v kazde lekarne, ordinaci ...nejen z plakatu, ale jsou dostupne i letaky, totez zloutenka a jine, ale videl jste nekdo z vas informacni letak VARUJICI PRED MENINGITIDOU A NABIZEJICI RESENI (dobrovolnou vakcinaci) ? Tady nekde je zakopany pes. Kazda vakcina vsak nese sebou urcita nebezpeci a tyto pripady "sepse" jsou "pouze spicka ledovce" proto radsi nechteji "strasit" a proto UMIRAJI MLADI PERSPEKTIVNI LIDE. JE MI Z TOHO MOC MOC SMUTNO. SVEDOMI TECHTO "KLOTOVANYCH GAUNERU" BYCH MIT NECHTELA. MUJ SE MI KOMPLET ZHROUTIL, PROTO BYCH BRALA JEJICH HROSI KUZI. V tom cervenci, kdy se nam to prihodilo, byla v tom clanku uvadena nasledujici cisla: v roce 2001 bylo 13 obeti, zatimco do sedmeho mesice roku 2002 uz 14. Bohuzel se mi nedari najit nejakou statistiku, kolik lidi celkem LAXNI PRISTUP KOMPETENTNICH STATNICH UREDNIKU A LABORANTU V LONSKEM ROCE ZABIL.
 
   
 
 
 
0 0
možnosti

14. 1. 2003 7:49
Pokus o vtip
Rodinu postiženou tragédií člověk ještě dokáže pochopit.Ale otázkou zůstává,jakou motivaci mají hysterii šířící novináři.Kromě atraktivity vlastních článků.Proč neobviní posádky záchranných služeb z toho,že pacienta rovnou neodoperovali,nebo nepodali transfůzi,nebo...V tak citlivých otázkách,kterými záchrana lidských životu bezesporu je bychom měli vážit slova velmi citlivě.Mezi to patří jak reálné posouzení možnosti péče v terénu,tak i navázující souvislosti v samotném článku.To,že lékař ZS loni vyplácel svým podřízeným mzdy nějakým záhadným způsobem nemá nic společného z jeho odbornými schopnostmi.
0 0
možnosti

Petra

10. 1. 2003 9:46
hyeny
Tak mám takový pocit, že někteří spoluobčané se chovají k lékařům, zdravotníkům, záchranářům a dalším, kteří dělají velmi těžkou, zodpovědnou a nenahraditelnou práci za málo peněz, čím dál hůř. A novináři k tomu přímo jako hyeny. Viz dnešní články k zrušení LSPP u Dvora Králového. Kolik lidí a jiných profesí se odvažuje žvanit do medicíny a být nejchytřejší z nejchytřejších...! Přitom každý dokáže akorát v kritické chvíli mobilem volat 155 a nedokáže při tom ani základní první pomoc. Lékaři se budou muset začít bránit, třeba tím, že budou podávat žaloby a trestní oznámení na příbuzné, kteří neposkytli první pomoc...
0 0
možnosti

pilk

9. 1. 2003 7:59
Příbuzní ...
Hlavně že příbuzní jsou strašně chytří a ví všechno ... Samozřejmě, že pokud byl pacient v takovém stavu, jak je popisováno, nemá cenu jezdit pro ATB a je třeba hned valit na ARO. V pokročilém septickém šoku už těch pár minut působení ATB navíc opravdu moc nepomůže a navíc začínají selhávat základní životní funkce. Jen by mě zajímalo, jaká by byla reakce pozůstalých, kdy by ten člověk zemřel v sanitce cestou pro ATB. Mám takový pocit, že stejná. Prachy se přece dají vytřískat ze všeho, že?
0 0
možnosti

Zajic

8. 1. 2003 22:31
Meningokove onemocne je velice zaludne.
Zacina jako obycejna chripka, pak zacinaji bolesti hlavy a rychle se zhorsujici stav.
Zde novinari a zdravotnicka osveta jsou nezbytnou nutnosti a hlavni moznosti jak zachranit lidske zivoty. Existuje take ockovaci vakcina, kterou by nejvice ohrozene populace tj. lide mezi 15 a 30 lety meli byt ockovany. Informace o  rozpoznani nemoci mohou lidem umoznit jit v cas k lekari (i kdyz se treba ukaze ze jde o planny poplach). A stejne i lekari a zdravotnicky personal by mel byt upominan na tuto nebezpecnou chorobu. Nastesti neni tak casta, ale proto ani lekari s ni casto nemaji zadne prakticke zkusenosti.
Meningokok je zaludny tim, ze i lide prezivsi ztrati casti rukou ci nohou, kere infekce doslova  rozere a nezbyva nez amputace. Dochazi take k pokozenim mozku. Je to opravdu nebezpecna nemoc.
0 0
možnosti

Paco z hAssissi

8. 1. 2003 21:42
Nejsem sice lekar, ale veril bych tomu ze cloveku, jenz ma zemrit do ctyr hodin uz antibiotika tezko pomuzou.
0 0
možnosti

Mutulaba

8. 1. 2003 21:40
Vina je na strane te rodiny,kdyz k nemu zavolali lekare az kdyz byl na pokraji smrti.A ty antibiotika uz by mu opravdu nepomohly,vzdyt by nestihly ani zabrat.
0 0
možnosti

Poko

8. 1. 2003 20:20
Klid
Nemela by se z toho delat takova veda,sam sem byl Doktar a obcas mi neco ujelo.Je to riziko jako v kazdym jinym povolani.
0 0
možnosti

k

8. 1. 2003 23:11
Re: Klid
Tak u tebe bych se teda lecit nechtel. Jak ti jako doktorovi muze neco obas ujet ???
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!