Ve chvíli, kdy Krejčíř zjistil, že se k němu blíží novináři, přerušil jednání a odjel.

Ve chvíli, kdy Krejčíř zjistil, že se k němu blíží novináři, přerušil jednání a odjel. | foto: Dan Materna, MF DNES

Krejčíř: Mám se tu skvěle

  • 96
Uprchlému českému miliardáři Radovanu Krejčířovi se dařilo skrývat se přesně 91 dnů. V pátek ho MF DNES zastihla a vyfotografovala v hotelu Wharf, kde je ubytován i se svou ženou a synem.

"Mám se tu skvěle," prohlásil. Informace, které se o něm objevují v tisku, označil za absurdní a více se nechtěl bavit. Je to vůbec poprvé po neuvěřitelném útěku z vily plné policistů, kdy s ním bylo možné hovořit.

Podnikatel vypadal spokojeně. Usmíval se, choval se uvolněně a suverénně.
Když ho MF DNES v pátek ráno v hotelu zastihla, měl patrně obchodní jednání. Seděl na terase hotelové restaurace se dvěma neznámými muži. Vedle postával jeho blízký spolupracovník Petr Hrubý, bodyguard a pobočník v jedné osobě.

Ve chvíli, kdy Krejčíř zjistil, že se k němu blíží novináři, přerušil jednání, vstal od stolu a zamířil si to rovnou na parkoviště ke svému luxusnímu terénnímu vozu.

Žádost o rozhovor odmítl. "Spěchám. Teď to nejde. Ale přijedu v pět hodin, pak to nebude problém," slíbil. Jenže v pět hodin odpoledne ani později se už neukázal. Nedodržel ani druhý slib, že na setkání přivede i svou manželku Kateřinu. - více zde

Krejčíř, který je obviněn z daňových podvodů a podílu na přípravě vraždy celníka, před policií prchá už tři měsíce. - více zde

České úřady teď intenzivně vyjednávají o tom, že by se Seychelami rychle uzavřely dohodu o vydávání zločinců.

"Stále netušíme, zda se vůbec se Seychelami dohodneme. Rád bych ale zdůraznil, že tu není jen snaha o uzavření smlouvy o vydávání stíhaných. Příští týden půjde na Seychely extradiční žádost a tamní úřady pana Krejčíře mohou vydat do Česka už jen na jejím základě," řekl v pátek mluvčí ministerstva spravedlnosti Petr Dimun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video