Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Rozvolnění ano, ale je to rychle. Odpovědnost bude na lidech, říkají experti

Oslovení epidemiologové se shodují, že nyní se bude všechno odvíjet od individuální zodpovědnosti lidí. Na rozvolňování opatření je podle nich sice vhodná doba, podivují se však nad jeho rychlostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RN

tak nevím .... na jedné straně sepíšou věhlasní lékaři petici proti přísným opatřením a žádají rozvolnění a když to vláda udělá, zase je to špatně a kritizují, že je to příliš rychle.....

0 0
možnosti
LV

L88e17o 17V84á80l14e75k

26. 4. 2020 18:15

Češi se chovají v drtivé většině disciplinovaně a výsledek se dostavil. Uvolňování opatření je správným krokem, ale musí být postupné, kontrolované a racionální. Bohužel, vláda po soudním verdiktu zpanikařila a udělala zásadní chybu. Uvolnění hranic mělo směřovat ke Slovensku, Polsku, možná i Rakousku, ale otevřít koridor do přeinfikovaného Bavorska byla fatální chyba na kterou doplatíme a nebude to trvat dlouho. Pokud se pendleři domnívají, že bez práce v Německu nemohou existovat,. měli si tam zajistit ubytování a vrátit se po kontrolované karanténě a testech.Za stávající stav by se měl někdo zodpovídat.

0 0
možnosti
MS

M24a73r55k 78S21t16e58i42n

26. 4. 2020 0:02

Mě by jenom zajímalo, co bude opozice tvrdit, až nám zase začne stoupat počet nakažených a vláda bude znovu nucena šlápnout na brzdu, jestli to ještě půjde, ale já osobně rozhodně nechci skončit na JIPu a s trvalými následky jestli to přežiju. Je mi úplně jedno, jestli někdo může cestovat nebo ne a proč by teda nemohli cestovat důchodci z domovů důchodců, nebo jiní z pobytových služeb?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
DR

Současné reprodukční číslo viru je 0,8. Prymula už dávno říkal, že by ho považaval za optimální na 1,2. Co to znamená je jasné. Proto se urychleně otevírají obchody, fitka, hranice atd. Cílem jsou 3 věci- promořovat, promořovat a promořovat. V současné době, kdy se o tomto viru v podstatě nic neví a nemoc se objevuje znovu i u lidí z nemoci vyléčených, je to krajně nezodpovědné. Všechno ohledně promořování jsou jen odhady na základě zkušeností s jinými viry. Přitom ani ty se nechovají stejně. Příkladem je horečka Dengue, kdy při opakovani nákazy je průběh nemoci výrazně horší. Zajímavé je, že Čína se o promořování nesnaží. Proš asi? Že by o nemoci věděli málo?

0 0
možnosti
DN

Tak, jak nám příroda zavarila, teď nám pomáhá. Virus nemá rad suchou nosní sliznici - tam se špatně mnozí. Takže toto počasí a roční období nám pomůže. Samozřejme, ze rouška zase pomůže v tom, jak velké množství viru se prskne na druhého, čili, kolik částic pronikne na sliznici nosní a začne se množit. Na podzim a v zimě bude výrazně hůře. A už si nebudeme moci dovolit udělat tak zásadní opatření. Zdravotní péči máme opravdu velmi dobrou, ale pokud lůžka budou zaplněna, lékařů a sester málo, tak i banální autonehoda bude problém. Změní to celou společnost. Budeme se muset naucit žít s myšlenkou, ze každý zdravotní problém nás muže ohrozit. Ale ze na druhou stranu musíme normálně dal žít. Bude to podobné, jako když prodelate léčbu rakoviny a nevíte jak dlouho mate klid, nebo jste vyléčení. V této situaci se každý chová jinak a i ten, kdo predtim navrhoval se dokáže zhroutil a změnit způsob života.

0 0
možnosti
Foto

Občané v naprosté většině jsou odpovědní a ohleduplní. Jenže pak se vyrojí parta vypatlaných šmejdů a všechno snažení je v kýblu. Nakazit okolí je poměrně snadné i vrátit pandemii do původních kolejí. To je ten problém.

2 1
možnosti
Foto

Je třeba si vzít poučení. Když to dobrém nejde, tak tentokrát nemilosrdně vyhledávat kverulanty a tvrdě, opravdu tvrdě je trestat. Jiné řešení není. To není totalitní postup, naopak. Právo a povinnost ohrožované většiny.

0 0
možnosti
JU

Odpovědnost si lidé nepřipustí,jako obvykle vše vykřičí na vládu,že měla to či ono!Rv

1 0
možnosti
ZB

Pokud to nechají na ředitelech škol či fabrik, tak ty opatření budou tvrdší, než si Prymula dovede představit. Ředitel přece nemůže riskovat zdraví svých podřízených.

0 0
možnosti
ZH

Na odpovědnost lidí zapomeňte. Byli jsme se včera odpoledne projít kolem řeky, drtivá většina lidí, které jsme potkali buď zcela bez roušky nebo jen s ledabyle nasazenou - pod nosem, na bradě, aby to vypadalo, že ji mají. Je jedno, zda šlo o pěší, běžce, cyklisty... Lidi si myslí, že jsou hrdinové, když si ji sundají, ale ve skutečnosti jen ukazují svou omezenost...

4 2
možnosti
PN

Ovečky, noste si rousky a neobtěžuje svým bezduvodnym strachem okolí, jo? Na rouskach je nejlip videt, jak jsou lidi snadno ovladatelni. Takoví jako vy si budou neustále stěžovat, ze ji nekdo venku nemel. Ja ji mam jen v obchodech, a to pouze proto, aby me vam podobní lidé neukamenovali, ze ji nemam.

5 6
možnosti
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Lidovecká poslankyně hledá cestu, aby si mladí nechtěli měnit pohlaví

4. června 2024  13:32,  aktualizováno  14:34

Zmenšit počet změn pohlaví chce lidovecká poslankyně Romana Bělohlávková. „Umožnila bych ji jen v...

Mladík zazmatkoval při předjíždění. Auto se kutálelo po louce, těsně minulo strom

4. června 2024  14:32

Mladý šofér s čerstvým řidičským průkazem nezvládl v neděli na Českolipsku předjížděcí manévr....

Rusové ukázali novou vychytávku. Útočí na motorkách s navařenou klecí

4. června 2024  14:18

Na všechno přivařit mříže, tak zní hlavní heslo frontových jednotek války na Ukrajině. Ochranu...

Kontejnery, sloupek i lavičky. Zdrogovaný řidič smetl vše, co mu stálo v cestě

4. června 2024  14:08

Plastové kontejnery, betonový sloupek, osobní auto, dřevěné lavičky a nakonec fasáda domu. To je...

Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin
Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin

Chcete podpořit svou imunitu? Zapojte se do soutěže a vyhrajte roční balení komplexního doplňku stravy ImuBerin. Přípravek obsahuje superkombinaci...