ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Adobe Stock

Chlapec šil roušky, spolužáci se mu proto smáli. Jsi hrdina, vzkazují lidé

  • 435
Na 40 tisíc lidí podpořilo na internetu chlapce, který se snažil pomoci v boji proti pandemii koronaviru šitím roušek. Ty chtěl rozdávat ve škole, spolužáci se mu ale vysmáli. Příběh sdílela jeho matka, která mu tak chtěla dokázat, že většina lidí jeho snahy ocení. A měla pravdu, po zveřejnění příběhu se zvedla vlna podpory, sdíleli jej třeba i někteří politici.

„Můj syn už několik týdnů šije roušky. Chtěl je rozdávat ve škole, dozvěděl se, že jsou hnusný a on divnej. Je nešťastnej,“ napsala minulý týden na svůj facebookový účet matka chlapce z pražské Hostivaře.

Dodala, že chce synovi dokázat, že tvrzení spolužáků jsou hloupá. „Jsem na něj pyšná a pomůžu mu je rozdat tam, kde to ocení. Pomůžete mi prosím ukázat mu, že to, co dělá, je naopak úžasné? Že to, že ve třinácti perfektně šije na stroji a chce udělat něco pro ostatní, je naopak super frajeřina?“ dodala matka s tím, že chlapci potřebuje dokázat, že „svět je ještě v pořádku“.

To se povedlo. Příspěvek si již vysloužil téměř 40 tisíc reakcí a 11 tisíc komentářů. „Můžete prosím vašemu synovi vyřídit, že dělá velmi záslužnou práci a opravdu ne každý je umí šít. Přiznávám se, že ani já to neumím a proto říkám, máte opravdu šikovného syna,“ píše jeden z uživatelů Facebooku. „Nenech se otrávit ubohými spolužáky, kdo z nich by přišel na to pro druhé udělat něco podobného. Jsi u mě hrdina,“ píše další.

Někdo raději zaleze do nory, šití roušek není pro každého, míní terapeutka

Matka později doplnila, že její příspěvek nebyl o šikaně. „Vidím, že to lze chápat i tak. Ale tohle prosím neřešme. Ne tady a teď. Chtěla jsem pouze Jirkovi ukázat, že to, co dělá, je super a podpořit ho,“ uvedla a poděkovala za vlnu podpory.

Ta přišla ze všech stran. Někteří lidé si u chlapce roušky objednali, samotný příspěvek pak sdíleli i někteří politici. „Tenhle mladý muž je frajer! Doufám, že si u něj můžu roušku objednat, budu ji moc ráda nosit!“ napsala třeba ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová z ČSSD. „Skvělá práce!!! Je to frajer a rád šířím dál,“ napsal zase poslanec za TOP 09 Dominik Feri na svém Instagramu.

Matka sdílela příběh svého syna:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video