Diskuze

Firmy začínají očkovat. Tisícovky zaměstnanců dělí od vakcíny už jen formality

Velké firmy začaly očkovat své zaměstnance samy. Je to pro ně výhodnější, nemusí testovat a jejich pracovníci nemusí za vakcínou nikam jezdit. Jenže vláda to zatím nepovolila. Zaměstnavatelé tak našli fígl – po dohodě s krajem zakládají očkovací centra. Pracovníky k očkování navíc motivují odměnami nebo volnem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

O94t79a 23Z49o64u75b47e62k

18. 5. 2021 14:18

Konečně dobrý nápad, pokud to firmy dělají zdarma, pomůžou sobě i krajům a městům a dávat někomu vydělávat na pronájmu prostor na očkování.

0 0
možnosti
JD

J16i81r92i 90D89o94b69r27ý

18. 5. 2021 9:21

Na covid zemrelo pres 3 miliony lidi a je mnoho duvodu se domnivat, ze toto oficielni cislo je podhodnocene.

Na vakcninu umrelo pres 1000 lidi. Tohle je pro zmenu zkresleny udaj, protoze je to po podani vakciny a neresi jesli vakcina byla pricinou, coz zejmene u hodne starych lidi je zkreslujici (kdyz pozdravim milion osmdesatniku, tak nekolik z nich bezprostredne umre a nechte me tvrdit, ze nekdo umrel na pozdrav)

A nam tu zcela vazne nekdo bude tvrdit, ze vakcina je horsi nez covid? V idelanim svete by jsem si nemuseli vybirat mezi spatnym a horsim, ale my nezijeme v idelanim svete,

Cisla jsou celosvetove, samozrejme.

3 4
možnosti
PK

Souhlas, ale ty 3 miliony lidí nesou stejnou nejistotu jako ta tisícovka u očkování. Taky je tam spousta lidí, kteří jsou 80+ a měli jiné komorbity.

Ale v principu máte naprostou pravdu.

0 0
možnosti
MK

Reálně bude možné nechat očkovat firmy až teprve při dostatku vakcín. Jinak z toho bude v našich podmínkách další prostor pro kšefty typu "tomu dala, tomu víc, tomu málo....".

0 0
možnosti
JN

to tomu dala, tomu nic je právě přesně teď, učitelům dala, elektrikářům nedala, policajtům dala, prodavačkám nedala a tak dále.

0 0
možnosti
JM

J17a76n 60M88a33r55e68k

18. 5. 2021 7:32

To je dobré, víc než dobré, jak firmy zase vyběhly s Babišem a jeho geniální partou.

1 3
možnosti
TN

já bych to jako velké vyběhnutí neviděl. Na očkování se zatím čeká. S vlastním očkováním by firmy mohly stahovat vakcíny na úkor zájemců o očkování co v nich nepracují, když místo toho musí zřídit očkovací centrum i pro veřejnost, tak z toho mají profit všichni.

0 0
možnosti
Foto

Krásně je na tom vidět, jak vládě a hlavně Burešovi na nějakém efektivním rychlém proočkování vůbec nezáleží, jde o to si z toho teď udělat předvolební kampaň.

8 3
možnosti
PK

Zajímavá kritika... “Firmy nemají jak zjistit, že někdo očkování odmítá”? A stát to má jak zjistit? Oni se odmítači někde registrují? Stát ani netuší, kolik z těch, co registrovali u praktiků na AZ, je už očkovaných v centrech Pfizerem. To zas Burešovi sesmolil Prchal ne?

0 0
možnosti
DS

To je mi vás líto, že máte závažnější zdravotní problém.

0 0
možnosti
Foto

Očkování zatím nepovolila vláda, pochopitelně, že se to Burešovo nelíbí. nemohl by se fotit v mamutích centrech a chválit se jak to hezky zařídil a ještě k tomu by to bylo daleko efektivnější.

7 3
možnosti
PK

No myslím, že zásadní problém je, že by se ZAS ukázalo, že to někdo umí líp, jak je to u Bureše se vším.

6 0
možnosti
JN

Ach jo, ten stát fakt kecá úplně do všeho, i do toho jestli smí zaměstnavatel nabídnout zaměstnanci vakcínu.

1 1
možnosti
JK

Očkování je organizovaný zločin

6 18
možnosti
Foto

Tak se nedáte a je to vyřešené, co?

6 0
možnosti