Diskuze

Očkování pro starší 40 let startuje, registrovat se mohou od nedělní půlnoci

Starších 40 let v Česku žije více než 923 tisíc, nyní se mohou nechat očkovat proti nemoci covid-19. Dosud jim mohli zdravotníci vakcínu podat jen v případě, že pracovali ve školství, zdravotnictví, sociálních službách či kritické infrastruktuře nebo měli nějakou z chronických nemocí. Dokončené očkování má v tomto věku už téměř 59 tisíc lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Je mi 34 let. Prodelal jsem covid relativne nedavno, sam, doma, nejake horecky, buseni srdce, vykonost sla do kopru, do dnes nemam poradne cich, chut a se sportem jsem na kriz. Ma stejne stara manzelka, bez nadvahy, bez dalsich nemoci, ale skoncila na intenzivce kde pobudla "krasnych" 12dni a jen tak tak a vícemene po znamosti odvratila intubaci. Cich a chut se ji vratili driv, ale do dnes nevyjde po schodech do prvniho patra, vykonost naprosto v tahu a sance, ze se jeste nekdy zotavi na 100% nejista.

Mlada zenska, ktere nic nebylo. Ve statistikach ted bude hrat ve videni nekterych tu "bilou", neb nezemrela, takze vlastne o nic neslo. Pritom ma mozna trvale poskozene zdravi. Uz jen z tohoto duvodu se nechame oba ockovat, samozrejme podle doporuceni: takze nejdriv sledovani hladiny protilatek a taky sledovani doporuceni kdy by clovek po prodelani uz mel jit na ockovani (takze mozna po lete, mozna pozdeji). Kdyz to ale bude mozne pujdu do toho. Sance ze me ockovani zabije tu je, ale je asi takova jakoze me srazi auto, coz je o nekolik radu mensi sance ve srovnani s tim jakou paseku dokaze nadelat covid, i u mladeho, zdraveho cloveka, i bez smrtaku.

5 0
možnosti
JH

PS: zena je shodou okolnosti lekarka, slouzici (dokud byla zdrava) na jine intenzivce. Behem posledniho tydne nez se sama nakazila tam meli 3 smrtaky o kterych mi vypravela (celkove samozrejme vic).

1) chlap od rodiny, popis zeny "chlap jako hora", nekurak, ale nejake to pivko asi jo, jinak zadne zjistene/lecene nemoci, zivil se manualni praci a byl bez nadvahy. Bohuzel to zkousel az moc dlouho doma, do nemocnice dosel uz v dost zlem stavu a po 6 dnech umira. Nechava tu po sobe zenu a 4 nezaopatrene deti.

2) zena, 42let, taky zadne dalsi nemoci, ale sekundarni bakterialni infekce, nejspis z nemocnice bo to byla nejaka rezistentni mrcha. Lezela na infekcnim, kde ji bohuzel susili tak dlouho az ji se saturaci 39 prevezli na intenzicku, bylo uz pozde, po 1 dnu tam umira. 2 male deti.

3) cerstvy duchodce co behal pul maratony, 65let, neuveritelne fit. Podle ceskych statistik vlastne prezil covid (uz nebyl infekcni), ale lezel na intenzivce 17 dnu, nakonec i mimotelni obeh a vlastne vse co slo a stejne to nebylo fost. Poradne nevi co konkretni ho zabilo. Rodina chtela pitvu.

I tohle jsou duvody proc se casem ja a zena chceme nechat ockovat.

2 0
možnosti
MU

Proc by se mel ockovat nekdo, kdo nechce? Pochopim to povinne u zdravotniku, hasicu, policistu, vojaku atp. a pak u tech, kteri se ockovat chteji (patrim mezi ne). Ale omezovani lidi, kteri ockovani nejsou, povazuji za cunarnu, ktera jen dal rozdeluje spolecnost. Kdo je ockovany, tomu vazny prubeh nemoci nehrozi, a kdo ockovany neni, sam na sebe bere riziko. A kdo se boji covidu, ale ockovany neni treba protoze ze zdravotnich duvodu nemuze, ma se chranit sam - respiratory, distanc atp.

3 1
možnosti
DP

D86a26v91i28d 53P87e78t28r

16. 5. 2021 13:25

Protože svým očkováním pomáhá zastavit šíření viru a tím také pomáhá od neustálých lockdownů a přeplněných nemocnic.

2 1
možnosti
DH

Dva týdny jsem byl před 7 měsíci ve společné domácnosti se dvěma členy rodiny s Covidem. Jedli jsme u společného stolu, dodržovali běžná pravidla hygieny - tzn. bez jakéhokoliv patlání různých smrdutých gelů na ruce. Nic jsem nechytil, takže jsem přesvědčen o tom, že vakcína prostě v mém případě není potřeba a já ji prostě nechci. Odmítám ji stejně jako vakcínu na chřipku a pod. Doufám, že mě nikdo nikdy nepřinutí tuhle záležitost proti mé vůli podstoupit.

3 3
možnosti
PD

P35e48t47r 67D37l43o77u66h84ý

16. 5. 2021 12:32

Jsem naprosto proti nucení a jakékoliv diskriminaci podle očkování nebo neočkování v rámci jednoho státu. I když sám jej podstoupím. Na druhou stranu uznávám, že jiný stát má právo umožnit či neumožnit vstup cizímu státnímu příslušníkovi podle svých bezpečnostních kritérií, ať jde o případný terorismus, šíření nakažlivých nemocí, nebo něco jiného významného.

7 0
možnosti
MU

Fakt by me zajimalo, proc to pousti takhle po castech. Kdyby nechali registrovat kazdeho, tak uz ted vedi, kolik lidi ma zajem o ockovani (alespon tedy v centrech), a podle veku by mohli rozesilat smsky s kodem. Zaroven by to bylo i pohodlnejsi pro zajemce, protoze by nemuseli hlidat, jestli uz jsou na rade.

3 0
možnosti
DP

D22a91v72i61d 67P75e82t37r

16. 5. 2021 13:32

Protože by zkolaboval systém (i to se už stalo u 80+).

0 0
možnosti

Asi se zeptám špatně, ale už se ví jestli je očkovaný infekční? A jestli je, tak proč bych měl já, který jsem nebyl nemocný 15 let, se nechat očkovat?

2 0
možnosti
JR

J64a84n 74R31o93s11a

16. 5. 2021 11:51

To je nejaka legrace, ze? Jak byste mohl byt proboha infekcni (nakazlivy) pokud dostanete jen par proteinu z viru?

0 0
možnosti
MB

přemýšlím, jestli si natočím budík, zůstanu vzhůru do půlnoci nebo to zkusím až ráno :D

1 1
možnosti
JR

J56a73n 15R69o67s93a

16. 5. 2021 11:30

No chce to brat pragmaticky - na cekacce jsou cca 3 dny ockovani. Ve fronte maji prednost starsi tj. kdyz se prihlasite ve 00:01 a je vam 41 let a me je 43 a prihlasim se do stejne fronty v 8 rano, tak stejne budu driv na rade.

0 0
možnosti
JR

J38a30n 36R43o61s89a

16. 5. 2021 11:01

Tak za 6 tydnu jedu na Dubaje na konferenci kde bude fakt hodne Indu. Desne rad bych stihnul obe davky. To nejspis nepujde, tak bude muset hold stacit aspon ta jedna. Pfizer samozrejme.

1 0
možnosti
Foto

koukl jsi někdy co znamená slovo hold a kdy se používá?

6 1
možnosti
DM

A s těmi rizikovými, co jsou mladší, neudělali pořád nic.

0 0
možnosti
VB

ti si budou muset poradit sami, nic s nimi ani neudělají a nechali je napospas

2 0
možnosti
JV

Už to i Arenberger v článku zmiňuje, že čím mladší tím menší zájem o očkování.;-D

0 0
možnosti
Foto

Na tom není nic divného, proč by se měl někdo očkovat na něco co mu nehrozí. Ano chápu, že pokud pojedu do exotické krajiny a jsou tam exotické choroby, tak se nechám naočkovat, ale proč by to mělo být u nás doma kde nic nehrozí?

3 3
možnosti
JK

A v 0:05 bude systém hlásit výpadek kvůli přetížení ;-))))

2 0
možnosti
JV

Ono to tak horké nebude, čím mladší, tím víc antivaxerů.

5 0
možnosti