Diskuze

Zemřel Karel Schwarzenberg. Politik z šlechtického rodu, který nenudil

Ve věku 85 let zemřel bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Na sociální síti X o tom informoval někdejší ministr financí Miroslav Kalousek. Schwarzenberg byl od září v nemocnici, tento týden byl náhle letecky převezen do vídeňské nemocnice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Schwarzenberg nebo Mynář. Kancléři

0 0
možnosti
JH

Byl to vítač a zastal se Feriho omlouval ho věk dobrý kardiochirurga si vážím více než někoho kdo na narodil s stříbrnou lžičkou .

0 1
možnosti
Foto

Zda byl šlechtic, nehraje roli, byl chlapcem z Čimelic a musel s rodiči odejít ze svého do ciziny. Tam zřejmě nezapomínal, odkud je, bezpráví, které zažil, ho formovalo.

Jistě nedokázal vše bez chyb, měl i své nedostatky, ale do českých čítanek se dostal už ve svých zralých letech. kdy úspěšně organizoval český odboj proti kolaborantům s ruským fašismem.

3 0
možnosti
Foto

Až lidé v této zemi jako je pan Swarzenberg vymřou, tak to zase půjde s touto zemí z kopce jako mnohokrát v minulosti...

Budiž Vám země lehká pane kníže...

2 2
možnosti

Politik to byl dobrý bohužel strana TOP 09 to je pól. Dno Kalousek Pekarová Fery a teď ještě ten nebohy Válek to si knize nezasloužil

1 2
možnosti
MU

M87a53r79e22k 20U53r87b35a73n

12. 11. 2023 21:05

Mne se líbí myšlenka státního pohřbu. Nevím, kdo ze současných politiku by si tu poctu mohl zaslouzit víc.

6 0
možnosti
AK

Karel Schwarzenberg sice zrovna není můj idol, ale na rozdíl od soudruha Pávka ho oceňuji tím že zásadně nikdy neměnil své názory. Celý život byl rozhodně antikomunista, což o soudruhu Pávkovi říci nelze.

1 5
možnosti
MV

Kdo je ten tvůj soudruh Pávek? Tvůj otec? Bratr? Nebo ty osobně?

1 0
možnosti
PS

R.I.P. pane kníže Schwarzenbergu. Děkuji za vše, co jste pro náš stát udělal. Odchází s vámi, bohužel, jedna z několika posledních politických osobností.

3 1
možnosti
Foto

já mu málokdy rozuměl souvislou větu, tak ani nevím jaký byl vlastně politik.

víc mě zaujalo, jak to lékaři poznali, že je na čase ho převézt do vídně, když byl ještě natolik orientovaný, že odpovídal novinářům, třeba že neví proč je převážen.

skoro to vypadá, jakoby ti felčaři byli v odhadování smrti lepší, než v léčbě

2 2
možnosti
PS

V minulosti jsem si myslel, že neumí dobře česky, což by bylo i pochopitelné vzhledem k tomu, že prožil půl života v zahraničí. Ale jednou jsem ho slyšel mluvit v němčině a bylo to stejné. Měl prostě malou vadu řeči. Ale co bychom dnes dali za politika s malou vadou řeči a jeho rozhledem a charismatem.

7 0
možnosti
JE

J38o63s80e59f 72E10l48i15a11s

12. 11. 2023 18:34

Podle mého názoru se stal, spíš shodou okolností, mediální značkou (zkratkou), až v poslední fázi neúspěšnou. Jakýsi předskokan gen. Pavla a hráz před politiky hájícími české národní zájmy. V parlamentní demokracii i takovým patří hlas. Přeji mu Boží odpuštění a pokoj věčný.

1 5
možnosti