Gerhard Schröder podpořil české socialisty v kampani už v roce 2006.

Gerhard Schröder podpořil české socialisty v kampani už v roce 2006. | foto: David Port

Kampaň ČSSD po letech opět podpoří bývalý německý kancléř Schröder

  • 226
Sociální demokraty podpoří ve finále kampaně před volbami do Evropského parlamentu bývalý německý kancléř Gerhard Schröder. Šéf ČSSD Jiří Paroubek navíc naznačil, že jeho strana má v rukávě ještě další překvapení.

Schröder zřejmě v úterý vystoupí s Paroubkem a dalšími sociálnědemokratickými lídry v Otrokovicích, v Uherském Brodě a v Uherském Hradišti, řekl volební manažer Jaroslav Tvrdík. Paroubek podotkl, že bude záležet na časových možnostech hosta.

Bývalý německý kancléř Paroubkovu stranu podpořil před volbami i v minulosti. Vystoupil mimo jiné se sociálními demokraty na horu Říp.

Hostem volební kampaně ČSSD byl v minulosti i tehdejší britský labouristický premiér Tony Blair. Sociální demokracii věnoval pro potřeby volební kampaně typický londýnský patrový autobus.

ČSSD hodlá pokračovat ve volebních mítincích na náměstích, které v minulých dnech poznamenaly vajíčkové útoky, zintenzivní inzerci v tisku a její politikové se chystají také na televizní a rozhlasová vystoupení zejména v regionálních médiích, uvedl Paroubek.

Významnou návštěvu ze zahraničí si pozvala i ODS. Tento víkend byl hostem občanských demokratů lídr britských konzervativců David Cameron, možný budoucí britský premiér. Předseda ODS Mirek Topolánek ho vzal na procházku starou Prahou. - rozhovor s Cameronem čtěte zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video